Başkan değişti, piyasalara etkisi nasıl olacak?

Cuma günü piyasalar kapanışı sonrasından gelen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanının şok istifası ve yeni Başkanın atanmasının piyasalara etkisi dikkatle takip edilecek. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Başkan değişti, piyasalara etkisi nasıl olacak?

Kayseri'de geçtiğimiz hafta döviz kurları, vatandaşlar ve piyasalar tarafından yakından takip edildi. Dolar kuru 30 TL üzerindeki haftalık kapanışlarına devam ederken Euro ise geçtiğimiz hafta 33 TL üzerine ataklar göstersede kalıcı olamadı ve 32.78 TL'de tamamladı. Dolar ve Euro geçtiğimiz hafta boyunca pozitif görünümünü korudu.

2024 yılının ilk repo (politika) faiz oranları Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu tarafından 42.5'tan yüzde 45'e çıkartılmıştı. Önceki gün akşam saatlerinde ise TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa ettiğini açıkladı ve TCMB Başkanlığına Fatih Karahan atandı.

Piyasaları yakından takip eden yatırımcılar başta olmak üzere ekonomistler, iş adamları ve vatandaşlar şok istifa sonrasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasındaki Başkanlık değişikliğinin piyasalara etkisi nasıl olacağını merak ediyor. Gelecek hafta cuma günü piyasalar kapandıktan sonra gelen Merkez Bankasındaki Başkanlık değişiminin piyasalara etkisi ise dikkatle takip edilecek.

Başkan değişti, piyasalara etkisi nasıl olacak?

Hafta boyunca Dolar ve Euro nasıl hareket etti

29 Ocak 2024 haftasına Dolar kuru 30.33 TL civarında başladı. Dolar serbest piyasada geçen hafta Cuma günü kapanışını 30.48 TL'den yaparak, hafta içinde en yüksek 30.57 TL'yi gördü ve en düşük 30.23 TL'yi kaydetti.

Öte yandan, Euro serbest piyasada 29 Ocak haftasına 32.84 TL seviyesinde başladı. Haftanın kapanışında ise 0 Şubat Cuma günü Euro'nun kuru 32.78 TL olarak kaydedildi. Euro, hafta içinde en yüksek 33.26 TL'yi görürken, en düşük seviye 32.58 TL oldu.

Döviz kurlarındaki bu hareketlilik, ekonomi ve piyasalar açısından önemli bir gelişme olarak takip edilmeye devam ediliyor.