Başkan Büyükkılıç'tan kente dair planlarını anlattı!
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Kent Konseyi'nin düzenlediği Kent Gönüllüleri Toplantısı'nda, ortak akıl ve katılımcı belediyecilik anlayışına dikkat çekti.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Kayseri’nin geleceğine yön verecek fikirler, gönüllülük çalışmaları ve katılımcı yönetim anlayışı ele alındı.
Kent Konseyi’nin ortak aklı güçlendiren önemli bir platform olduğuna işaret eden Büyükkılıç, gönüllülük kültürünün şehir yönetiminde önemli bir değer olduğunu vurguladı. Kayseri’de eğitim gören yaklaşık 70 bin üniversite öğrencisinin kentin en önemli dinamiklerinden biri olduğunu dile getirdi.

Kartal Kavşağı projesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ’Genç Dostu Şehir’ ödülü alan bir belediye olarak gençlere yönelik projeleri artırarak sürdürdüklerini belirten Büyükkılıç, dijital bağımlılık konusunda da toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Büyükkılıç, konuşmasında kent genelinde devam eden yatırımlara da değinerek, başta Kartal Katlı Kavşağı olmak üzere ulaşım projeleri değer katacak.

‘Ortak değerlerde buluşan insanlarıyla değerli’
Kayseri Kent Konseyi Başkanı Ahmet Serdar Altuntuğ ise yeni fikirlerin şehir yönetiminde daha etkin yer almasını hedeflediklerini belirterek, katılımcı yönetim anlayışını güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Altuntuğ, "Kentler yolları, binaları ve meydanlarıyla değil; o kent için emek veren, kentine sahip çıkan, sorumluluk alan ve ortak değerlerde buluşan insanlarıyla değerlidir" ifadelerini kullandı.

