Başkan Büyükkılıç'a en anlamlı teşekkür: Mutsuz bir anneydim mutlu bir anne oldum!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından özel gereksinimli vatandaşların kullanması için hayata geçirilen Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi Havuz Kompleksi açılışında konuşan özel gereksinimli Buse Özçağlar'ın annesi Semiha Baytar, Başkan Büyükkılıç'a Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi için 'Mutsuz bir anneydim mutlu bir anne oldum!' sözleriyle teşekkür etti. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan Büyükkılıç'a en anlamlı teşekkür: Mutsuz bir anneydim mutlu bir anne oldum!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından özel gereksinimli vatandaşların kullanması için hayata geçirilen Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi Havuz Kompleksi düzenlenen törenle açıldı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, ZİÇEV Müdürü Zeliha Ekinci Selçuk’un yanı sıra Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’ne giden öğrenciler ve öğrencilerin velileri katıldı. Program öncesinde sahneye çıkan özel gereksinimli Buse Özçağlar ve annesi Semiha Baytar ise Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nin hayatlarında çok şey değiştirdiğini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti. Anne Semiha Baytar, özel gereksinimli kızı ile yaşadıkları zorluklara dikkat çekerek,  “Hocam ben mutsuz bir anneydim. Yalnız yaşıyor, çocuğumu büyütmeye çalışıyordum. Çok şükür, bir sene önce yazdırdım buraya mutlu bir anne oldum. O mutlu oldu, bende mutlu oldum hocam… Çok teşekkür ederim, sizlerin yokluğunu vermesin Allah…” 
Buse ise Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’ne kayıt olduktan sonra davranışlarının değiştiğini belirterek, katkıda bulunanlara teşekkür etti.  Hafız olmak istediğini belirten minik Asya da “Ben başkanım için dua ediyorum” dedi. 

Başkan Büyükkılıç'a en anlamlı teşekkür: Mutsuz bir anneydim mutlu bir anne oldum!
Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise “Özel yavrularımızın her biri birbirinden özel, içten, samimi duaları bizleri bu hizmetlere vesile kılıyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın kaygısıyla hareket edince bütün engeller ortadan kalkıyor. Bu anlayış içerisinde her birinizi sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlarken, Kayseri’mizin ruhuna uygun engelsiz yaşam merkezini oluşturmak suretiyle bizlere desteğini esirgemeyen Özderici ailesine özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Alzheimer ile ilgili projemizi hayata geçireceğiz

Yeni dönemde hayata geçirilecek olan Alzheimer Merkezi projesi ile ilgili bilgiler paylaşan Büyükkılıç, “Bu yavrularımızın elinden tutuluyor, onlara sahip çıkılıyorsa bunu sizler sağlıyorsunuz. Biz sizlere minnettarız, el ele, gönül gönüle veriyoruz. Her alanda ‘bu bizim işimiz’ diyoruz, her kesime, her özel kardeşimize hizmet etmeyi önemsiyoruz. Yakın zamanda projelendirdiğimiz, yerini belirlediğimiz, kaynaklarımızı da ayırdığımız Alzheimer ile ilgili projemizi hayata geçireceğiz. Bir nöroloji uzmanı olarak konuşuyorum. Hem hobi hem tedavi hem eğitim hem de ailelerine destek olma suretiyle yükünü paylaşacağız. Bu proje sıradan bir proje değil, bu tür yakını olanlar bunu çok iyi anlar” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç'a en anlamlı teşekkür: Mutsuz bir anneydim mutlu bir anne oldum!

Hidroterapi ile terapi yapacağız

Başkan Büyükkılıç, Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi’nin, bu güzel yatay mimari ile Türkiye’de kendisinden söz ettiren yegâne bir engelsiz yaşam merkezi olduğuna işaret ederek, “Hobi bahçeleriyle, tedavi merkezleriyle, atölyeleriyle her kardeşimizin özel durumuna göre verilen fırsatlarla bu çalışmaları yapıyoruz. Hem tedavi bağlamında hem de bu özel yavrularımızın dünyada derecelere girecek yüzme alanında başarılarına katkı sağlayacak boyutundan dolayı havuz çok önemli. Hem hidroterapi ile terapi yapacağız hem de bütün kasları geliştiren havuzumuzla çocuklarımızın gelişmesine katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.
4 bin metrekare büyüklükteki alanda bu hizmetleri verdiklerini anımsatan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Bulunduğumuz ortamda 7 engel grubuna hizmet veren çalışmalarımız ile 8 bireysel eğitim sınıfı, 11 grup eğitimi sınıfı, 3 fizik tedavi odası, 3 atölye, 2 uygulama evi, aile ve bireysel görüşme odası, bireysel eğitim planlama odası, 3 adet de öğrenci giyinme odası mevcut diye paylaşıyorum. 400 civarında öğrencimize tedavi ve eğitim destekli çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.
Başkan Büyükkılıç, ayrıca semtlerde engelli çocuklara hizmet edecek birimlerinde hizmet verdiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sizler bize emanetsiniz. Her biri birbirinden kıymetli canlarımıza ibadet aşkıyla merhametli ekiplerimizle hizmet etmenin onurunu taşıyoruz. Mevla’m bu güzellikleri, bu hizmet imkânını elimizden almasın, sizlere layık kılsın. Hemen yanı başınızda 1 milyon 260 bin metrekare Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ile hizmet veriyoruz, herkesten takdir topluyor. Yeni biten havaalanı terminal binamız ile şehrimizi geleceğe taşıyoruz, gururumuz oldu, Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Yine kayak merkezimizi haftalardır yüz binlerin üzerinde kardeşimiz ziyaret ediyor, kayak sporunu yapıyor. Sporda, eğitimde, kültürde, sağlıkta Kayseri’yi ön plana çıkarmak için ne gerekiyorsa yapma yönünde el ele, gönül gönüle diyoruz, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”
Büyükkılılç’ın konuşmasının sonunda öğrenci Eda ‘seni seviyoruz’ diyerek, Büyükkılıç’a çiçek takdimi etti.

Başkan Büyükkılıç'a en anlamlı teşekkür: Mutsuz bir anneydim mutlu bir anne oldum!
Konuşmaların ardından Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri tarafından müzik dinletisi ve Havuz Kompleksi’nin kurdele kesimi ile açılışı gerçekleştirildi