Bakan, MHP'li vekile 'Sorun yok' demişti! Şirketten ise 'alt yapı yok' yanıtı!

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na, Yeşilhisar'da vatandaşların iletişimde yaşadıkları sıkıntıları sormuştu. Ersoy, Bakan'a 'Bölgede yaşayan vatandaşlarımız, cep telefonu ve internet hatlarının yetersizliği nedeni ile mağduriyet yaşıyor' ifadelerini kullandı. Ancak Ersoy'a cevap veren Bakan Karaismailoğlu ise 'Bölgede İnceleme yaptık, herhangi bir sorun yok' yanıtını vermişti. Ersoy, Kayseri Olay'ın haberinin ardından konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bakan, MHP'li vekile  'Sorun yok' demişti! Şirketten ise 'alt yapı yok' yanıtı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Yeşilhisar İlçesi sınırlarında bulunan Akköy ve Kaleköy Mahallelerinin mobil erişim sıkıntısı ile ilgili 12.11.2021 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına soru önergesi verildiğini hatırlatan MHP Milletvekili Baki Ersoy, konuyla ilgili Turkcell Mobil İletişim Şirketi’nin  cevabını da paylaştı. Ersoy, “Yeşilhisar İlçe istişare toplantımızda Akköy ve Kaleköy’de mobil erişim sıkıntısı olduğu tarafımıza beyan edilmiş, müteakiben makamımızdan ilgili bakanlığa soru önergesi iletmiştik. 12.11.2021 tarihli önergemize Turkcell şirketinin verdiği cevap ektedir. Konunun takipçisiyiz.” ifadelerini kullandı. 
PEKİ ŞİRKET NE CEVAP VERDİ?
Peki, konuyla ilgili şirketten verilen cevapta hangi ifadeler yer aldı?
Şirket, bölgede 2G teknolojisinin olduğunu, ancak 3G ve 4,5 G teknolojisi olmadığını belirtti. İşte o açıklamada yer alan ifadeler: Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumunun yazısı ile Kayseri ili Yeşilhisar ilçesi Akköy ve Kale köylerinde yaşanan mobil kapsama ve internet altyapısı sorunundan bahisle anılan bölgede şebekemize ait kapsama durumunun incelenerek, iyileştirilmesine yönelik gerekli çalışmaların yapılması talep edilmektedir. Yazınıza konu, Kayseri ili Yeşilhisar ilçesi Kaleköy köyünde Şirketimizin kapsama yükümlülüğü bulunmamakta olup mevcut 2G 3G ve 4,5 G kapsama kriterlerine göre kapsamamız bulunmamaktadır. Yıllık yatırım planlarımızın uygunluğuna göre ileriki dönemlerde bölgede kapsama yaratılması için gerekli çalışmalar planlanabilecektir. 
Kayseri ili Yeşilhisar ilçesi Akköyü’nde mevcut 2G kapsama kriterlerin göre kapsamamız bulunmaktadır. 3G ve 4.5 G teknolojileri için ise söz konusu bölgede şirketimizin kapsama yükümlülüğü bulunmamakta olup ileriki dönemlerde bölgede bu teknolojilerle de mobil kapsama sağlanması hususu değerlendirmeye alınacaktır. Bilgilerinize arz ederiz. Saygılarımızla…

Bakan'dan, MHP'li Milletvekili Ersoy'a hat cevabı: Sorun yok!

Haberin ayrıntıları için TIKLAYIN