Bakan, Kayseri ile ilgili o soruya yanıt vermedi!

Bakan Kayseri ile ilgili hangi soruyu yanıtsız bıraktı.

Bakan, Kayseri ile ilgili o soruya yanıt vermedi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, kendisine yöneltilen soru önergesinin ardında 2020-2022 yılları arasında Kayseri’de faaliyet gösteren esnaflara yönelik bazı verileri paylaştı. İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’nin esnaflara yönelik soru önergesine yanıt veren Bakan Muş, Kayseri’de son iki yılda 11 bin esnaf tescil işlemi yaptırdığını ve aynı zamanda 2 bin 942 esnafın da sicil terk işlemi yaptırdığını belirtti. Bakan Muş,  kentte iki yılda 19 bin 206 esnaf da düşük faizli kredi kullanabilmek için ilgili başvuru yaptığını dile getirdi.
Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un, kredi kullanan esnaflardan kaçının kredisini ödeyemediği için icra takibine maruz kaldığına yönelik soruyu ise yanıtsız bırakması dikkat çekti. Bakan, bu yönde herhangi bir bilgi paylaşmadı. 
KAYSERİ’DE KAÇ ESNAF KREDİ İÇİN KURUMLARIN KAPISINI ÇALDI
Ticaret Bakanlığı verilerine göre, Kayseri en fazla esnaf kredisi kullanan 15’inci il oldu. Kayseri’de 2020 yılında 16 bin 790 esnaf ve sanatkar faiz indirimli kredi kullanabilmek için başvuru yaptı. Bu rakam 2021 yılında ise 2 bin 416 oldu.
Bakan, Kayseri ile ilgili o soruya yanıt vermedi!SON İKİ YILIN ESNAF VERİLERİ
Kayseri’de 2020 yılında yani pandeminin her yönüyle her alanda etkisini gösterdiği dönem 6 bin 460 esnaf tescil (işe başlama) işlemi yaparken,  bin 508 esnaf ise sicil terk işlemi yaparak, faaliyetini sonlandırdı. 2021 yılında ise tescil işlemi yapan esnaf sayısı kentte 4 bin 548 olarak kaydedildi. Yine  aynı yıl bin 434 esnaf da faaliyet gösterdiği alanda işini sonlandırdı.
2021 YILINDA 1200 SURİYELİ KAYSERİ’DE İŞ YERİ AÇTI!
Olay Türk TV’de “30 Dakika” programına konuk olan Kayseri Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Kayseri’de 2021 yılı içerisinde 1138 esnafın iş yerini kapattığını ve buna karşın 1200 Suriyeli’nin Kayseri’de iş yeri açtığını dile getirmişti. Alan’ın bu yöndeki açıklamaları tartışmaları da beraberinde getirmişti. 
Bakan, Kayseri ile ilgili o soruya yanıt vermedi!Bakan Muş, 10 Ağustos'ta bazı toplantılara katılmak ve görüşmeler yapmak üzere Kayseri'ye gelmişti.