Ayrıntıyı çok az kişi fark etti - Nereden nereye?

'Kayserispor'un altyapısından yetişen Doğan Alemdar, genç yaşta futbol hayallerine kavuştu ve şu an Fransız devi Rennes'in formasını giymekte. Doğan'ın hikayesi, azmi ve başarısıyla gençler için bir ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Genç kalecinin başarısında duayen antrenörlerin yönlendirmesi ve Kayserili futbolun gururu olan Hakan Arıkan'ın katkısı da büyük. Türkiye'yi gururla temsil eden Doğan Alemdar'a Rennes kariyerinde başarılar dileriz.'

Ayrıntıyı çok az kişi fark etti - Nereden nereye?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserispor’un altyapısından yetişen Doğan Alemdar, çok çalıştı ve hayallerine genç yaşta kavuştu.

Alper Kelkitli’nin öğretmenlik yaptığı okulda fark edilen Alemdar, 11 yaşında futbola başladı. Her geçen sene üstüne koyarak takımın birinci kalecisi olan Doğan, gençlerin de önüne açtı. Şu an Fransız devi Rennes’in formasını giyen Doğan Alemdar, 2019 yılında Kayserispor’un bir antrenmanındaki karede kaleciler İsmail Çipe ve Eray İçcan objektiflere poz verirken, aynı karede göründü. Doğan Alemdar da 2019-20 sezonunda profesyonel takımla birlikte çalışmalara katılmaya başlamıştı.

Türkiye'den gelen teklifleri elinin tersiyle itti

Doğan Alemdar, takımda 7’inci kaleci pozisyonundayken, tırnaklarıyla kazıyarak bugünlere geldi. Silviu Lung, Hakan Arıkan, İsmail Çipe, Eray İçcan, Nuh Naci Kırlankıçoğlu, Umut Eren Tunç’in ardında 17 yaşında genç takımda forma giyen Doğan Alemdar, aradan geçen 2 yıl içinde inanılmaz bir mesafe kaydetti. Kayserili futbolcu, kalecilerin üst üste sakatlanmasının ardından doğan fırsatı değerlendirdi. Doğan’ın bu azmi Galatasaray, Beşiktaş ve Galatasaray tarafından da fark edildi.

Doğan Alemdar gençlere rol model oldu

Genç eldiven duayen antrenörlerin yönlendirmesiyle Avrupa’yı tercih etti. Önce U19 , ardından da Ümit Milli takımına kadar yükselme başarısı gösteren Doğan Alemdar, şu an kariyerini Fransa’da sürdürürken, aynı zamanda A Milli takımın da formasını terletiyor. Bu başarılı serüvende Hakan Arıkan’ın katkısı gözle görünürken, Doğan’ı keşfeden antrenör Alper Kelkitli’nin de emeği çok büyük. Kayseri’nin gururu olan ve Türkiye'yi başarıyla temsil eden Doğan Alemdar, aynı zamanda gençler için de rol model oldu. Gençlerin umutlarını süsleyen Doğan, başarının sırrını, doğru ve düzenli çalışmaya bağlıyor. Doğan Alemdar, 2021 yılında 3.5 Milyon Euro'ya Rennes'e transfer olarak takımına önemli para kazandırmıştı. 

Biz de Kayseri Olay olarak Doğan Alemdar’a genç yaşında Avrupa’nın önemli kulübü olan Rennes’teki kariyerinde başarının devamını diliyoruz.