Ataş, iktidarı uyardı: Asla kabul edilemez

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Şeker fabrikalarının şeker pancarı alımlarına başlamasına rağmen hâlâ taban fiyatın açıklanmamasına tepki gösterdi. Ataş bakın ne dedi? Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ataş, iktidarı uyardı: Asla kabul edilemez
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getirdi. Milletvekili Ataş, şeker pancarı alımlarında taban fiyatın henüz belirlenmediğini, bu durumun da çiftçileri endişelendirdiğini dile getirdi.  

‘Belirsizlik nedeniyle çiftçilerimiz kaygı ve sıkıntı yaşıyor’
Milletvekili Ataş, “Şeker fabrikaları şeker pancarı alımlarına başlamasına rağmen hâlâ taban fiyatı açıklanmamıştır. Geçen yıl ton başına 1.400 lira olarak belirlenen taban fiyatı bu yıl için hâlâ belirlenmiş değildir. Bu belirsizlik nedeniyle çiftçilerimiz kaygı ve sıkıntı yaşamaktadır. Şeker pancarı üretim maliyeti geçen yıla göre 3-4 katına çıkmış, çiftçimiz geçen sene 4.500 liraya aldığı tohumu bu sene 14 bin liraya alıyor, mazot geçen yıla göre 2 katına, elektrik faturaları 3 katına çıkmış durumdadır. Buna rağmen taban fiyatının 1.800 lira olacağı konuşulmaktadır” dedi. 

Taban fiyat en az 2 bin 500 lira olmalı 
AK Parti iktidarını uyaran Milletvekili Dursun Ataş, “Baştan uyarıyoruz: Bu fiyat kabul edilemez. Çiftçimizin üretime devam edebilmesi, Türkiye’nin tekrar şeker ithal etmek zorunda kalmaması, vatandaşın şeker kuyruklarına girmemesi için maliyetin arttığı bu piyasa şartlarında taban fiyatın en az 2.500 lira olması gerekmektedir” diye konuştu.