Flaş! Mustafa Çelik'ten seçim sonucu tahmini

Sessizliğini Kayseri Olay'a bozdu. İşte Çelik'i 14 Mayıs seçim tahmini...

TAKİP ET >>

Önceki dönem Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri öncesinde Kayseri Olay'a konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetlerle hafızalarda yer alan Mustafa Çelik, seçim sonucuyla ilgili tahminini gazeteci Osman Çiftci'ye anlattı.
SİYASİ SUSLUNLUĞU'NU
İLK KEZ BOZDU
Gazeteci Osman Çiftci'nin son seçimlerden bugüne siyasi değerlendirmelerini sormasına rağmen, “Suskunluk da çok şey anlatır.” diyerek açıklama yapmaktan imtina eden Çelik, yerel seçimlerden bugüne kadar siyasi suskunluğunu ilk kez bozdu.
AK PARTİ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR ?
Mustafa Çelik, yıllarca ilçe başkanlığı, il yöneticiliği yaptığı AK Parti ile ilgili görüşünü; “Kayseri'de seçime giderken bile halen derli toplu parti görünümü sadece AK Parti'de mevcut. Teşkilatları en diri parti de AK Parti.” ifadeleriyle aktardı.
SEÇİM SONUCU TAHMİNİ NE ?
Seçimin olası sonuçlarıyla ilgili sosyolojik analiz yapan Çelik, sağ seçmenin yüzde 65 sol seçmenin yüzde 35 bandına oturmuş oy oranı olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Sosyolojik değerlendirme yapacak olursak 1950'den bu yana sağ seçmenin yüzde 65 bandına oturmuş oy oranı bize sonuçlarla ilgili ipucunu veriyor.
Seçim sonuçları ile ilgili sosyolojik gerçekleri göz önünde bulundurarak, gözlemlerim sonucunda da rahatlıkla diyebilirim ki, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk turda seçimi alacaktır.” dedi.
MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI NE OLACAK?
Kayseri'de ve Türkiye genelinde milletvekili dağılımı ile ilgili de tahminde bulunan Mustafa Çelik, “İttifaklar açısından milletvekili dağılımında bir değişiklik olacağını düşünmüyorum.” şeklinde konuştu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme