Akülü sandalyesi yanmıştı... Kayseri'de Cemil Özer'e anlamlı destek geldi

Kocasinan'da akülü tekerlekli sandalyesi kullanılamaz hale gelen Cemil Özer, Kayseri İyilik Abisi Derneği'nin desteğiyle yeni aracına kavuştu.

Kayseri’de yaşadığı zor günlerin ardından destek eli uzanan 72 yaşındaki Cemil Özer, kendisine hediye edilen yeni akülü aracıyla yeniden hareket özgürlüğüne kavuştu. Özer, yaşadıklarını anlatırken "Allah kimseyi evladıyla uğraştırmasın" ifadelerini kullandı.

Mevlana Mahallesi 10. Cadde’de bulunan 3 katlı binada meydana gelen olayda, iddiaya göre A.Ö., yürümekte zorluk çeken babası Cemil Özer’in (72) binanın girişinde duran akülü tekerlekli sandalyesini ateşe verdi. Durumu fark eden komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de yanan akülü tekerlekli sandalyeye müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Yanan sandalye kullanılamaz hale gelirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Akülü aracı yanan Cemil Özer’e destek geldi

Yürümekte zorluk çeken ve gideceği yerlere akülü araç olmadan ulaşamayan Cemil Özer’e Kayseri İyilik Abisi İnsani Yardım Derneği tarafından akülü araç hediye edildi. Yeni akülü aracıyla tur atan Özer, yaşadıklarını anlatarak şunları söyledi: "Oğlum çarşıdan geldi. ‘Tütünün var mı?’ diye sordum. O da ‘var’ dedi. Akşam vaktiydi, sonra çıkarıp harçlık verdim. Sonra evden çıktı ve akşam geri geldi. ‘Sana karışan yok ancak bize bulaşma’ dedim. Ben de yatsı namazını kılıyordum. Kızım geldi yanıma, ‘Ağabeyim halıları aldı. Ben de onun elinden aldım’ dedi. Kapıyı açtım, akülü tekerlekli sandalyemin üzerinde bez vardı. Bezi yakmış, sandalye de alev aldı. Etrafta söndürecek bir şey de bulamadım. Su gelene kadar da sandalye yandı.

Allah kimseyi evladıyla uğraştırmasın

Allah herkesten razı olsun. Bütün derneklerin Allah kazancını bol eylesin. Rabbim sizleri ve onları başımızdan eksik etmesin. Siz bu yayını yapmasanız ben bu arabayı göremezdim. Yeni akülü arabamla mahalleyi dolandım. Sürmeyi de hemen öğrendim. Bana öğrettiler sürmesini. Allah kimseyi evladıyla uğraştırmasın. Allah herkesin ailesine huzur versin. Kazançları bol olsun."