AK Partili eski vekilden Kayseri deprem çıkışı: Şehrin kerameti kendinden menkul şerifi ve saz arkadaşları…

AK Parti Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, kentte geçtiğimiz günlerde meydana gelen Hacılar ve İncesu merkezli depremler sonrasında çarpıcı ifadeler kullandı.

AK Partili eski vekilden Kayseri deprem çıkışı: Şehrin kerameti kendinden menkul şerifi ve saz arkadaşları…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, kentte geçtiğimiz günlerde meydana gelen Hacılar ve İncesu merkezli depremler sonrasında çarpıcı ifadeler kullandı. Deprem Mühendisliği üzerine uzman olduğunu hatırlatan Bakır, 2011’de milletvekili seçildiğinde Kayseri’yi depreme dayanıklı yapılaşma konusunda uyardığını ifade ederek, “O dönem şehrin kerameti kendinden menkul şerifi ve saz arkadaşları bana burası deprem bölgesi değil bacım. Halkı galeyana getiriyorsun. Bu konuyu kapat demişlerdi” dedi. Bakır’a, kimin ya da kimlerin deprem konusundaki uyarıları sonrasında “Halkı  galeyana getiriyorsun. Bu konuyu kapat” dediği merak konusu oldu.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kayseri’de de insanlar korku içindeyken Hacılar ve İncesu merkez üssü olan depremlerde şehirde panik oluşturdu. Bu yöndeki depremler sonrası AK Parti yönetimine yönelik bazı eleştirileri nedeniyle partiden ihraç edilen Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, çarpıcı ifadeler kullandı. 
AK Partili eski vekilden Kayseri deprem çıkışı: Şehrin kerameti kendinden menkul şerifi ve saz arkadaşları…
“İTÜ’DE DE İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNDE “DEPREM MÜHENDİSLİĞİ” ÜZERİNE UZMAN BİR HOCAYIM! 28 YILDIR”
 “Kayseri’de meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Kayserimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diyen Bakır, şunları söyledi: 2011’de milletvekili seçildiğimde Kayseri’yi depreme dayanıklı yapılaşma konusunda uyarmıştım. O dönem şehrin kerameti kendinden menkul şerifi ve saz arkadaşları bana: ‘burası deprem bölgesi değil bacım. Halkı galeyana getiriyorsun. Bu konuyu kapat’ demişlerdi. Ne kadar haklıymışım değil mi? Milletvekili seçildiğimde bir kaç taşralı kasaba avukatı kadın vekil de jeolog filan diye alay etmişti. Ben jeolog değilim. İnşaat yüksek mühendisiyim. Lisansım, yüksek lisansım, doktoram inşaat mühendisliği üzerine. İTÜ’de de inşaat mühendisliği bölümünde “deprem mühendisliği” üzerine uzman Imperial College mezunu bir hocayım 28 yıldır.
AK Partili eski vekilden Kayseri deprem çıkışı: Şehrin kerameti kendinden menkul şerifi ve saz arkadaşları…
“TAYYİP BEY KERAMETİ KENDİNDEN MENKUL KAYSERİ ŞERİFİ VE SAZ ARKADAŞLARINI KAYSERİ’DEN TOPLUCA SÜRMEZSE BEN DE PELİN DEĞİLİM”
Diğer yandan Bakır, Kayseri ile ilgili dikkat çeken bir iddiada da bulundu. AK Parti Kayseri eski Milletvekili Prof Dr Pelin Gündeş Bakır, şu ifadeleri kullandı: Tayyip Bey kerameti kendinden menkul Kayseri şerifi ve saz arkadaşlarını Kayseri’den topluca sürmezse ben de Pelin değilim. Alma mazlum ahını, çıkar aheste aheste! Şimdi ben de sizin bana 2015’te sorduğunuz gibi size sorayım: “Pılınızı, pırtınızı, bavulunuzu topladınız mı?”
AK Partili eski vekilden Kayseri deprem çıkışı: Şehrin kerameti kendinden menkul şerifi ve saz arkadaşları…Bakır, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasıda değrem bölgesinde de bir süre önce izlenimlerini de anlatarak, hasar tespit çalışmalarına da katılmıştı.