Kayseri Şeker, halka arz için bir kez daha SPK'nın kapısını çaldı!

Kayseri Şeker Fabrikası halka arz için SPK'ya başvurdu. Fabrika yönetimi 2021 yılında ise halka arz talebinin işlemden kaldırılmasını için SPK'ya başvurmuştu.

Kayseri Şeker, halka arz için bir kez daha SPK'nın kapısını çaldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Şeker Fabrikası ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Şirket daha önce işlemden kaldırılmasını talep ettiği halka arz için bir kez daha SPK'ya başvurdu.  Kayseri Şeker Fabrikası, halka arz için bir kez daha SPK'nın kapısını çaldıAKAY YÖNETİMİ ÇIKARILAN YASAYI GEREKÇE GÖSTEREREK HAREKETE GEÇMİŞTİ
Daha önce yaptığı açıklamalarda 2017 yılında çıkarılan yasayla Kayseri Şeker gibi kooperatif şirketlerinin 'halka açık şirket' statüsü kazandığını belirten Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, “Yıldızlar Grubu'nda yer alacak şirketlerin halka arzındaki sermayenin, asgari yüzde 15'e tekabül etmesi gerektiği şeklinde bir karar alındı. İşte bu karara istinaden yaptığımız genel kurul ile birlikte 700 milyon liralık sermayemizi 50 milyon daha artırarak, şirketin kayıtlı sermaye tavanını 750 milyona çıkartmış olacağız” ifadelerini kullanmıştı.
2021 YILINDA GERİ ÇEKMİŞLERDİ! FABRİKA KONUYLA İLGİLİ "ÖZEL DURUM" AÇIKLAMASI YAPMIŞTI!
Kayseri Şeker Fabrikası, halka arz için bir kez daha SPK'nın kapısını çaldıHALK ARZLA İLGİLİ YENİ GELİŞME
Halka arzla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Edinilen bilgiye göre, şirketin 600 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 750 milyon TL'lik kayıtlı sermaye tavanı dahilinde 600 milyon TL'den 706 milyon TL'ye artırılması suretiyle ihraç edilecek 106 milyon TL nominal değerli 106 milyon adet payların halka arzı gerçekleştirilecek. Şirket konu ile ilgili taslak izahnamenin onayı için 3 Mart'ta SPK'nın kapısını çaldı.  Açıklamada, "Şirketimiz tarafından Kurul'a yapılan başvuru incelenmekte olup, İzahnamenin Kurul tarafından henüz onaylanmadığı ve Kurul'un onayını takiben kesinleşen İzahnamenin ayrıca ilan edileceği hususlarını kamunun bilgisine sunarız." denildi. Şirketin halka arzına bu kez Gedik Yatırım Menkul Değerler AŞ aracılık yapacak.