AK Parti Kayseri Milletvekili Çopuroğlu müjdeyi verdi! Hangi konu tasarruf tedbirlerine takılmadı

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu'nun, girişimleri sonuç verdi. Peki hangi konu bugün açıklanan tasarruf tedbirlerine takılmadı? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

AK Parti Kayseri Milletvekili Çopuroğlu müjdeyi verdi! Hangi konu tasarruf tedbirlerine takılmadı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu müjdeli haberi verdi. Milletvekili Çopuroğlu, Kayseri OSB ile Mersin Limanı arasında yapılacak olan tren hattının tasarruf tedbirlerine takılmadığını belirtti. Hattın yatırımda önceliklendirildiğini dile getiren Çopuroğlu, geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşerek, sanayicilerin bu yöndeki beklentilerini iletmişti.

Öncelikli projeler arasına alındı

Çopuroğlu, Kayseri'de sanayicilerden gelen taleplerin ardından harekete geçerek, Kayseri OSB ile Mersin limanı arasında gidiş ve geliş olarak tren hattı yapılmasını Bakanlık'tan talep etmişti. Yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından Çopuroğlu’nun talebinin tasarruf tedbirleri ne takılmadan öncelikli projeler arasına alındığı öğrenildi. 

AK Parti Kayseri Milletvekili Çopuroğlu müjdeyi verdi! Hangi konu tasarruf tedbirlerine takılmadı

Sanayiciler bu konuda dert yanmıştı

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Şubat ayında Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüsimitci, Meclis Başkanı Abidin Özkaya ve oda üyeleri ile bir araya gelerak, talepleri dinlemişti. O dönem Mersin-Yenice arasındaki hızlı tren projesinin inşaatı nedeniyle tren yolunun uzun süre kapatılacağına yönelik gelişmelerin endişe verici olduğunu ifade eden sanayiciler, bu durumun İç Anadolu’daki şehirlerin güney limanlarına bağlantısını koparacağını ve ihracat yüklerinin ekonomik ve hızlı bir şekilde limanlara taşımasını engelleyebileceğini belirtmişti. 

AK Parti Kayseri Milletvekili Çopuroğlu müjdeyi verdi! Hangi konu tasarruf tedbirlerine takılmadı

Sanayiciler ne istiyor?

Demiryolu alternatifinin olmamasının da yine İç Anadolu’daki sanayicilerin yüksek karayolu fiyatları ve ağır maliyetlerle karşı karşıya kalabilecekleri ifade edilmişti. Nakliye masraflarının  artması ile birlikte ihracatta rekabet edemez hale gelinebileceği de yine gündeme getirilmişti. Sanayiciler, Kayseri’den yılda 68 bin konteynerın gönderildiğini de dile getirerek, ‘Bu yol kapanırsa maliyetler daha da artacak. Bu da ciddi ihracat kaybının yaşanmasına yol açacak' şeklinde görüş belirtti. Diğer yandan çözüm için de  'İnşaat yapılacak yolun geceleri yük trenlerinin geçebileceği şekilde açık tutulması ve gündüzleri kapatılarak inşaatın sürdürülmesi'  önerisinde bulunuldu.

İş çevrelerini sevindiren gelişme

Diğer yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bugün açıkladığı kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında OSB liman demiryolu projelerinin yatırım kapsamında olmasının iş çevrelerini sevindirdiği ifade edildi.