AK Parti'de ilçe belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak?

Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Olay Türk TV mikrofonlarına yaptığı açıklama ile ilçe belediye başkan adaylarının ne zaman açıklanacağı konusunda tarih verdi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

AK Parti'de ilçe belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin merakla beklenen büyükşehir belediye başkan adayı 18 Ocak Perşembe günü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı. AK Parti’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı mevcut Başkan Memduh Büyükkılıç olmuştu. 

Kayseri’nin ilçe belediye başkan adayları belli mi?

AK Parti’de tempolü süreç devam ederken gözler ilçe belediye başkan adayların çevrildi. Olay Türk Tv mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan İl Başkanı Fatih Üzüm sürecin nasıl işlediği hakkında bilgi verdi. Büyükşehir belediye başkan adayının açıklanmasının ardından bir hafta haftalık süreç içerisinde milletvekilleri ve büyükşehir belediye başkanı ile bir araya gelinerek, anket, temayül sonuçları, ilçe belediye başkanlarının fikirlerinin alınarak karar verildiğini söyledi. Başkan Üzüm, “Şu an isimler belli değil. Önce büyükşehir belediye başkanımızı sayın Cumhurbaşkanımız sunuyor. Sonrasında yaklaşık bir haftalık sekiz dokuz günlük süreç içerisinde milletvekillerimizle bizler ve büyükşehir belediye başkanımız beraber oturuyoruz.Elimizdeki anket sonuçları kanaat önderlerinin kendi ifadeleri, önceki dönem ilçe başkanlarımızın ifadeleri ve temayül yoklamalarına göre bir karar alıyoruz. Genel merkezde en son neticelendiriyoruz.” dedi.

Başkan adayları ne zaman açıklanacak?

Çalışmaların sürdüğünü söyleyen Üzüm, ocak ayının 25 ya da 28’i gibi çalışmaların tamamlanacağını  aktarırken konuşmasına şöyle devam etti; “Tahminim bu ayın 25-28’i civarında biter. Bizim çalışmalarımıza bağlı. Biliyorsunuz meclis üyeliği başvurusu ayın 31’inde son. Sonrasında da 20 Şubat'ta resmi takvim başlıyor. Süreç bu şekilde işleyecek.”