700 milyonluk cami inşaatının temel çalışması neden durdu?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesine günümüz rakamlarıyla yaklaşık 700 milyon liraya mal olacak bir camii yapımı için çalışmalarına başlandığını açıklayınca bazı çevreler bu duruma tepki gösterdi. Belediye camimin sadece temel atma maliyetini ise yaklaşık 75 milyon olarak duyurmuştu. Cami inşaatının temel çalışmasının durduğu görüldü!

700 milyonluk cami inşaatının temel çalışması neden durdu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisine yapacağı 700 milyonluk cami tartışmaları beraberinde getirmişti. Caminin sadece temel işi maliyeti 70 milyonun üzerinde. Caminin temel ihalesi ise, geçtiğimiz ekim ayında Büyükşehir Belediyesi İhale Salonunda yapılmıştı.  İhaleye Kayseri'den iki şirket katılmıştı. 
700 milyonluk cami inşaatının temeli deprem nedeniyle mi durduruldu?İhalede en düşük teklifi Harbiye İnşaat Solmaz Taahhüt’ü sunmuştu.  Aynı zamanda millet parkının yapımını üstlenen firmanın verdiği teklifin üzerine yüzde 18 KDV eklenince caminin sadece temeli için toplam rakam 71 milyon 771 bin 140 TL’ye ulaşacağı ifade edilmişti. Yapılan ihalenin ardından temel çalışması yapılan Millet Bahçesi içerisindeki inşaat çalışmalarının bir süredir durduğu görüldü. 
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ve devam eden artçı sarsıntıların ardından durduğu öne sürülen temel çalışmasının ne zaman başlayacağı ise merak konusu oldu. 
700 milyonluk cami inşaatının temeli deprem nedeniyle mi durduruldu?Diğer yandan 700 milyonluk cami kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirmişti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesine günümüz rakamlarıyla yaklaşık 700 milyon liraya mal olacak bir camii yapımı için çalışmalarına başlandığını açıklayınca bazı çevreler bu duruma tepki gösterdi. Belediye camimin sadece temel atma maliyetini ise yaklaşık 75 milyon olarak duyurmuştu. Belediyeden daha sonra yapılan açıklamada ise caminin hayırsever işbirliği ile yapılacağı ifade edilmişti. 
700 milyonluk cami inşaatının temel çalışması neden durdu?
MİLLETVEKİLİ ATAŞ: MİLYONLARI MİLLET BAHÇESİNE DEĞİL, DEPREME HAZIRLIĞA, BİNALARIN GÜÇLENDİRİLMESİNE HARCAYIN!
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bir süre önce AK Parti iktidarına ve belediyeye Kayseri’de milyonlarca liraya yapılması planlanan millet bahçesi, cami gibi yapılar yerine bu paralarla depreme hazırlık yapılması ve binaların güçlendirilmesi çağrısı yapmıştı. 
Ataş, ayrıca bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a “Kayseri’de milyonlarca liraya yapılması planlanan millet bahçesi, cami gibi yapılar yerine bu paralarla depreme hazırlık yapılması, eski binaların güçlendirilmesi düşünülmekte midir?  Kayseri’de olası bir depreme kamu binaları, özellikle hastaneler ne kadar hazırdır?” sorularını yöneltmiş ve yazılı yanıt istemişti.
700 milyonluk cami inşaatının temel çalışması neden durdu?
KILINÇ: ALLAH ŞATAFATI GÖSTERİŞİ VE İSRAFI SEVMEZ
Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda İYİ Parti Kayseri Milletvekili aday adayı Sedat Kılınç, ekonomide yaşanan sıkıntılara atıfta bulunarak, Büyükşehir Belediyesi’ne seslenmişti. Kılınç, “Büyükşehir Belediyesine önerim bu sıkıntı günlerde Millet bahçesine 700.000.000 TL’ye cami yaptırmak yerine 20.000.000 TL ye cami yaptırsın. Kalan 680.000.000 TL ye ise 10 okul ve 20.000 dar gelirli öğrenciye burs versin. Daha doğru ve Etfal olur. Allah şatafatı gösterişi ve israfı sevmez” ifadelerini kullanmıştı.
700 milyonluk cami inşaatının temel çalışması neden durdu?
ŞERBETÇİOĞLU: İRİLİ UFAKLI BİRÇOK CAMİMİZ VARKEN VE HİÇ BİRİ DOLMAZKEN…
Sosyal medya üzerinden Kılınç’ın, bu yöndeki paylaşımına destek veren  Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Şerbetçioğlu, şunları söyledi: Sedat Kardeşim, Esenyurt’ta birçok cami bulunması ile birlikte Hunat Cami, Han Cami, Kalem Kırdı Cami vb irili ufaklı birçok Camimiz varken ve hiç biri dolmazken;700 milyon TL ye Cami yapılması kararının tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bu bütçe ile birçok Meslek Lisesi yapılabilir. Bir sanayi şehri haline gelen Kayseri’mizin günümüzde kalifiye ara elemana ihtiyacı varken, hele, üniversite mezunu binlerce işsiz gencimiz varken…” 
700 milyonluk cami inşaatının temeli deprem nedeniyle mi durduruldu?