'Yönetmeliğe uygun değil'

'Yönetmeliğe uygun değil'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Şehir Hastanesi içine sonradan eklediği eczane planı tartışmaları sürüyor. Kayseri Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, bu konuda yöneltilen soruyu cevaplandırdı.  Benli, Hastane arazileri içerisinde eczane yapılmasının kanuna aykırı olduğunu belirterek,  “Hastane içerisine eczane, eczacılık yönetmeliğine uygun olmadığı için tescillenemeyecektir” dedi. Erciyes Üniversitesi örneğini veren Benli, “Şehir Hastanesi içinde Eczane olmaz” şeklinde konuştu

Diğer yandan ihale alıcıları ise plan değişikliğine karşı hukuk mücadelesi başlattı. Türk Eczacılar Birliği’nde konu taşınırken, sürecin nasıl sonuçlanacağı ise merak ediliyor.

 Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, Şehir Hastanesi karşısında ihaleye çıkardığı dükkanlar tartışmaları da beraberinde getirdi.

İhaleyi alan iş yeri sahipleri, kendilerine ihale sırasında “Şehir Hastanesi’ne en yakın konumdaki tek ticari amaçlı taşınmazların bu dükkanlar olduğu” yönünde sık sık açıklama yapılmasına rağmen,  hastane içine eczane planlamasının ihale sonrasında ortaya çıkmasına tepki gösterdi.

 

“BAKANLIK’TAN, BÜYÜKŞEHİRİ ZORA SOKAN PLANLAMA” DENMİŞTİ

Büyükşehir Belediyesi’ne mağdur olduklarını belirterek, ihtarname çeken ihale alıcıları bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye de  seçim öncesi “Bize hastane içinde eczane olmayacak denmişti, ama sonradan plan değiştirilmiş” diyerek dert yanmıştı.  Ancak Bakan Özhaseki, “Tüm Türkiye’de Şehir Hastaneleri’nde eczane var” diyerek Büyükşehir’i adres gösterdi ve “Bunu kim söylediyse gidip hesabını sorun. Yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.

İHALE ALICILARI HUKUKİ MÜCADELE BAŞLATTI

 İhale alıcıları yaşaman bu durumun ardından hukuki mücadele başlattı ve gerekli mercilere itirazda bulundu. Hatta Özhaseki’ye bu konuda dert yanan isim Mustafa Söke, “Plan onaylanmadan”  hastane alanı içerisinde inşaat çalışmalarının da başlatıldığını bunun da hukuki olmadığını belirtti.

Diğer yandan haber merkezimize ulaşan diğer bazı ihale alıcıları ise konuyu Türk Eczacılar Birliği yönetimine de ilettiklerini belirtti.

 “ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI BİR YOL BULMUŞ”

Kayseri’de bu durum hayata geçirilirse, diğer hastanelerde de benzer durumun yayılacağını ifade eden ihale alıcıları, “Bu yöndeki ilk deneme Adana’da yapılmış, ancak orada başaramamışlar. Şimdi Kayseri’de deneniyor. Eğer burada başarırlarsa bu iş yayılacağa benziyor. Bu konuda işleten firmaya avantaj sağlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir yol bulmuş. Öncelikle sağlık parselinde imar değişikliği yaparak 'Sağlık Tesis Alanı' adı  ile işyerlerini sağlık parselinin kenarına yerleştiriyor ve askıya çıkarıyor ki, biz Kayseri'de bu aşamadayız. Askıdan sonra kenarda kalan 'Sağlık Tesis Alanlarını' ifraz yolu ile ana parselden ayırıp tek tek  bağımsız parsel haline getiriyor. Bağımsız parselde de Eczacılar Odası kanunun ruhuna aykırı olsa da hâlihazırda eczane ruhsatı vermek zorunda kalıyor.” şeklinde görüş belirtiyor.

 SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ’DEN ÇARPICI AÇIKLAMA: KANUNA AYKIRI

 Yaşanan bu yöndeki tartışmalar tüm hızıyla sürerken Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli de  konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde 38 Kent TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci’nin bu yöndeki sorusunu yanıtlayan Sağlık Müdürü Benli,  öncelikle “Şehir Hastanesine ulaşım ve eczane alanları bizim asli parametremiz değil.”dedi. Ardından Şehir Hastanesi arazisi içerisinde eczane yapılmasının kanuna aykırı olduğunu belirten Benli, Erciyes Üniversitesi örneği verdi ve “Şehir Hastanesinin içerisine eczane olmaz, yönetmeliğe aykırı” şeklinde konuştu.

 “ŞEHİR HASTANESİ’NİN İÇERİSİNE ECZANE OLMAZ”

 Benli, “Hastane içerisine eczane planlanması normalde eczacılık kanununa göre yasak. Bakın Erciyes Üniversite içerisinde eczane olmadığını biliyoruz. Çünkü Üniversite yerleşkesi tek parsel modunda gözükür. Şehir Hastanesi’nin içerisine eczane olmaz. Hastane içerisine eczane eczacılık yönetmeliğine uygun olmadığı için tescillenemeyecektir” dedi.