Yoğurt, kaymak tamam sıra Mozzarella peynirinde…

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan Olay Türk TV'de yayınlanan Sansürsüz programında Hürmetçi Manda Birliği hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Yoğurt, kaymak tamam sıra Mozzarella peynirinde…

Pazartesi günleri Olay Türk TV’de ekranlara gelen Gazeteci Osman Çiftçi ve Cem Atakan’ın hazırlayıp sunduğu Sansürsüz programına konuk alan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ilçedeki yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 
Hürmetçi Manda Birliği tarafından üretilecek olan Mozzarella peyniri hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Özdoğan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının hibe desteği ile kurulan üretim tesisi hakkında bilgiler verdi.

Yoğurt, kaymak tamam sıra Mozzarella peynirinde…

Başkan Özdoğan konu ile ilgili şunları söyledi; “Alanı tahsis ettik binayı tahsis ettik makinası Tarım ve Orman Bakanlığından geldi. Yoğurdumuz, kaymağımız, peynirimiz üretiliyor. Mozzarella peyniri için de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının hibe desteği anlaşması imzaladık ve hibe desteği geldi. Makinalar geldi, ilave tesise ihtiyaçları var. Onunla ilgili de inşallah o tesiste biz hemen bu tesisin devamını yapıyoruz. Sadece Hürmetçi ile sınırlı kalmıyor Develi'den Dokuzpınar’dan ve İncesu tarafından da manda sütü geliyor toplama merkezi bizim bu tesisimizde oluyor. Mevsimine göre değişiyor ama ortalama bin tonluk süt işleniyor.
Hürmetçi Manda Birliği yorulduğu zamanlar oldu. Sıkıntılı zamanlar oldu ama hiç yılmadılar. Biz de hep elimizden gelen desteği verdik. Güzel bir şekilde markalaşmalarını da yine biz sağladık. Mandam markası olarak. Patent işleri markalaşma işleri de yine bizim belediyemiz tarafından desteklenen bir iş oldu çok güzel noktalara gelecekler. Mozzarella peynirinde de güzel yerlere gelecekler. Bahar ile birlikte Mozzarella peynirini yeriz inşallah. Bu sene altmış beş aileye de süt sağma makinesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle verildi” dedi.

Yoğurt, kaymak tamam sıra Mozzarella peynirinde…

Mozzarella peyniri hakkında kısa bir bilgi...

Mozzarella peyniri, başlangıçta İtalya'nın Campania bölgesinde Napoli bölgesinde üretilen ve geliştirilmiş bir peynir türüdür taze olarak tüketilir.  Mozzarella peyniri, salatalarda, pizzalarda, şekerlerde ve diğer pek çok İtalyan yemeğinde kullanılır. Özellikle pizza üzerinde eriyerek lezzetli bir kıvama gelir ve salatalarda taze ve hafif tadıyla tercih edilir. Mozzarella peyniri, protein, kalsiyum ve diğer besin maddeleri açısından zengindir. Ancak peynirin yağı ve tuz içeriğine dikkat edilmelidir. Mozarella peyniri, genellikle taze ve hafif tadı ile bilinen ve popüler bir peynir türüdür.

Yoğurt, kaymak tamam sıra Mozzarella peynirinde…