Yer Bilimleri Uzmanından Kayseri deprem açıklaması: Ben bugün 7'yi patlatayım, canım sıkılınca..!

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, aralarında Kayseri'nin de yer aldığı illere yönelik deprem açıklamasıyla dikkat çekti. İçeli, harita üzerinde fayları tek tek anlattı ve uyardı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yer Bilimleri Uzmanından Kayseri deprem açıklaması: Ben bugün 7'yi patlatayım, canım sıkılınca..!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, ülke genelinde 24 saat içinde yüzde 100 ihtimal ile en az 2 adet 3,0 yüzde 50 en az 1 adet 4,0 ve yüzde 3 ihtimalle 1 adet 5,0 ve bir  yıl içinde yüzde 6,0 üzeri deprem var. Ben bunu yazınca ya da söyleyince olacak depremleri bilmiş ya da uyarmış olmuyorum. İstatistik belli, sismisite belli dostlar. ‘Sabah kalktığımızda herhangi bir yerde 7’lik depremle uyanabiliriz’ demek tüm ülkeyi ve daha ayağa kalkamamış depremzedeyi mental çöküntüye uğratmaktan öte değildir...Faylar belli matematiksel hesaba, somut parametrelere göre hareket eder. ‘Ben bugün 7’yi patlatayım, canım sıkılınca 50 yıl sonra bir daha sallarım’ demez. Evet deprem ülkesiyiz, depremler ilk değil ve son da olmayacak’ diye konuştu.

Yer Bilimler Uzmanından Kayseri deprem açıklaması: Ben bugün 7'yi patlatayım, canım sıkılınca..!

Kayseri dediniz!

‘Bazı saçmalıkları gerçek boyutuyla anlatmaya çalışıyorum. Negatif bilim yaydıkça ünlü oluyorsunuz’ diyen İçelli, bazı deprem uzmanlarına tepki göstererek, ‘Kayseri dediniz geçti yok herhangi bir şey yaşamadık, Adana dediniz, Adıyaman, Gaziantep İzmir dediniz, İstanbul diyorsunuz. Sayın hocalar olmuyor. Deprem olmaz demiyorum. Biz doğruların peşindeyiz. 

Kayseri’deki Ecemiş fayı açıklaması

Kayseri’den geçen Ecemiş Fayı ile ilgili de açıklama yapan İçelli, ‘Ecemiş Fayı üzerinde Yahyalı segmentinin 6 üzerine varabilecek potansiyelin olduğunu zaten söyledik. Daha önce yaptığımız hesaplara göre bunu söyledik.