Osman ÇİFTCİ

Yeni Başsavcı'nın FETÖ ile imtihanı

Osman ÇİFTCİ

Kayseri  Müftüsü, SGK, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar il müdürleri ardından da Kayseri Valisi değişmişti…

Önceki gün akşam saatlerinde de Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı değişti.

Kayseri’nin yeni Başsavcısı kimdir sorusuna cevap olacak bu yazıda bir Cumhuriyet Savcısı’nın FETÖ ile imtihanını da okuyacaksınız.

★ ★ ★

Merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesi/düşürülmesi sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili adı sıkça gündeme gelen bir Savcı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı olduğu dönemdeki hamleleri tartışmaların göbeğinde kalmasına neden olmuş.

FETÖ’nün Elazığ avukatlar sorumlusu tarafından, “FETÖ’nün abilerinden biri olmakla” suçlanan yeni Başsavcımız Habip Korkmaz, aslında bu iddianın aksine;

1-) Muhsin Yazıcıoğlu olayında kapalı torbalarda bulunan ve 2 yıldır el vurulmayan delillerin açılıp incelenmesini bizzat yapan bir Savcı.

2-)Yazıcıoğlu olayında gerçeğe aykırı bilgi notu hazırlayan dönemin Emniyet Amiri Dursun Özmen hakkında dava açan bir Savcı.

3-) Yazıcıoğlu olayında “helikopterden parça söken, gözaltına alıp tutuklanan ancak kısa süre sonra serbest bırakılan” 8 asker hakkında dava açan, ancak FETÖ’cüler tarafından açtığı  dava engellenen bir Savcı.

4-) Tüm bunlara rağmen FETÖ medyası tarafından “dosyayı kapatan savcı” olarak suçlanmış bir Savcı.

★ ★ ★

FETÖ üyesi olduğu için ceza alan kişi tarafından “abilerden biri” ifadesiyle tabiri caizse FETÖ’cü olarak suçlanıyor, Muhsin Yazıcıoğlu olayında yılar sonra yargılama sürecini başlatıyor ama FETÖ medyası tarafından Muhsin Yazıcıoğlu dosyasını kapatmakla suçlanıyor.

Bu arada “FETÖ’den yargılanan bir çaycının bırakılması için araya bir milletvekilinin girdiğini” yüreklice söyleyebilen bir Başsavcı.

★ ★ ★

Nasıl bir imtihanı varmış, bunlar iyi sabır gerektirir.

Habip Korkmaz’a Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı görevinde hayırlı başarılar diliyorum.

NOT:

Konunun detaylarını bizzat yeni başsavcımızın ifadeleriyle gazeteci Nedim Şener’in Hürriyet Gazetesi’ndeki köşe yazısında şu linkten okuyabilirsiniz:

https://www.hurriyet.com.tr/amp/yazarlar/nedim-sener/savci-korkmaz-hsk-gercegi-ortaya-cikaracaktir-41707161

Yazarın Diğer Yazıları