Osman ÇİFTCİ

AHIRDA UNUTULAN EŞEĞİN BÜYÜĞÜ VE ERCİYES

Osman ÇİFTCİ

Boğazköprü’nün açılışından bir gün önceydi; Vali Şehmus Günaydın beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Karayolları Bölge Müdürü ve teknik personelle bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantı öncesi Vali bey biz gazetecilere sordu; Erciyes’te bulunan otellerin yatak kapasitesini bilen var mı?

Vali Günaydın’ın Erciyes’teki yatak kapasitesi ile ilgili doğru rakamı alabilmek için verdiği mücadeleden az çok haberdar olduğum için “1.500 civarında Sayın Valim” dedim.

Başka bir ilimizdeki bir kayak merkezinde sadece bir dağ otelinin yatak kapasitesinin 1.500 civarında olduğunu belirten Vali Günaydın biz gazetecilere seslenerek, “tahmin edin bakalım” dedi ben de tekraren, “1.500 civarında olduğunu” söyledim.

Vali bey bunun üzerine resmi kurumların sosyal tesisi olarak görünen yerlerle birlikte Erciyes’te 1.300-1.400 civarında yatak kapasitesi olduğunu, resmi kurumları çıkınca 900 küsur civarında yatak olduğunu söyledi.

Sonra hemen yanıbaşında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a dönerek salona seslendi, “Arkadaşlar Erciyes’e otel yapmak isteyen yatırımcı varsa basın olarak duyurun Memduh Büyükkılıç Başkanımız otel arsasını tedarik edecek.” şeklinde bir mesaj verdi.

Başkan Büyükkılıç da Erciyes’te otel arsası alıp da yıllardır yapmayan sözde turizm yatırımcılarının sorumsuzluğunu göğüslercesine, yapılacak olan otellerin bulunduğunu, Erciyes’e gelen turistlerin konaklama ihtiyacını şehir otellerinin karşılamakta olduğunu, Erciyes’e yatırım yapmak isteyen olursa da yardımcı olacaklarını söyledi.

Vali Günaydın itiraz etti, “Şehir otelleri ayrı, dağ turizmine gelen dağda konaklamak ister” diyerek lafı kondurdu.

★ ★ ★

Erciyes’e 200 milyon Avro’nun üzerinde yatırım yapıldı.

Konuya dikkat çekmek için çarpıcı bir başlık attım, halk arasında bir yapılırken önemli bir detay atlanmışsa “Eşeğin büyüğünü ahırda unutmuşuz” denilir.

Erciyes’te 200 milyon Avro’luk pistleri, mekanik tesisleri, yapay kar makinalarını kullanacak kayak turistlerinin konaklayacağı otellerin durumu da aynen böyle değil mi?

Tamam Erciyes’e ilgi her geçen yıl artıyor tamam en son sezonda 2 milyondan fazla ziyaretçi Erciyes’e akın etti ama...

Ama...

Bu 2 milyon kişinin büyük bölümü Adana’dan gelen saatlik ziyaret gerçekleştiren, şehrimizden ve çevre illerden temiz hava alalım ya da piknik yapalım diye Erciyes’e çıkanlardan ibaret.

Dünyanın kayak merkezlerini dolaşan cebi para dolu kayak turistlerinin sayısı bu 2 milyonun içinde kaç kişidir?

İnşallah Vali’nin işaret ettiği bu önemli konu anlaşılmıştır.

Daha Erciyes’te Kış Sezonu’nun hangi tarihte açılacağı bile yapay kar makinalarına rağmen standarda oturtulamamışken, sezon açılışı her yıl basitçe geçiştirilirken çok da umudum yok.

Keşke Erciyes’te Murat Cahit Cıngı Erciyes için her aklından geçeni yapabilecek konumda olsa keşke Erciyes’in bu günlere gelmesinin fikir babası, baş müsebbibi Mehmet Eğlenceoğlu’nun tecrübeye dayalı her fikri gündeme alınsa...

Keşke...

★ ★ ★

Bu yazıyı neden yazdım...

Vali’nin o gün Erciyes yatak kapasitesine yaptığı vurgu aklımda yer etmişti, dün tesadüfen gördüm; Bursa Uludağ’da yatak kapasitesi 10.688 imiş.

Bunu görünce daha çook fırın ekmek yememiz gerektiğine, Vali’nin haklılığına, eşeğin büyüğünün ahırda olduğuna işaret edeyim istedim.

 

DİYOR-LAR

✔ Kayserispor’un son hesapları; borcu, alacağı kamuoyuna net bir şekilde açıklanmadığı için, “soygun”, “vurgun” diyorlar... Bu nedenle en kısa sürede kör kuruşuna kadar hesabın kamuoyuna açıklanması bekleniyor...

 

SANA NE... BANA NE...

◼ Sahabiye Projesi’ne Kayserili müteahhitler ilgi göstermezken büyük çaplı inşaat yapan şehir dışındaki markalı konut firmaları Sahabiye Projesi’ni soruşturuyorsa...

◼ Kayserispor’un hesapları henüz kamuoyuna açıklanmadıysa...

◼ Erciyes’te sezon açılışının yine karambole gidip gitmeyeceği merak konusu ise...

◼ Bazı milletvekilleri kendi özel işlerini takip dışında bir işle uğraşmıyorsa vatandaşın talepleriyle ilgilenmiyorsa...

 

BİLİYOR MUSUNUZ?

✔ Erciyes’te otel yatak kapasitesinin resmi kurumlar hariç 900 küsür civarında olduğunu?

✔ Saadet Partisi’nin 7. Olağan Büyük Kongresi’nin yapıldığını...

✔ AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti’de de kongre kulislerinin yoğunlaştığını...

Yazarın Diğer Yazıları