Levent ÇİL

UZMAN ERBAŞLAR…

Levent ÇİL

Türkiye bir taraftan terör örgütleri ile mücadele ederken bir taraftan da sınır güvenliğini korumak için yoğun ve bedeli ağır bir mücadele sergiliyor. Bu mücadelesini de yıllardır sürdürüyor. Güvenlik güçlerimiz canları pahasına terör örgütleri ile mücadele ederken hayatlarını da hiçe sayıyorlar. Zaman zaman şehitlerimiz oluyor. Gencecik fidanlar, ana kuzuları daha hayatlarının baharında şahit oluyor veya gazi oluyorlar.

Çocuklarını askere gönderenler çok iyi bilirler asker yolu beklemenin zorluğunu. Hele, terör bölgesindeyse askerleri geceleri uyku girmez gözlerine. Hergün konuşmak, haber almak isterler. Konuşamadıkları gün, hele analar kendini yer bitirirler.

Ama birde ömür boyu asker yolu bekleyenler var.

Onlar, Uzman erbaşlarımız.

Türkiyede sayıları 125 bini buluyor. Emekli olana kadar asker olanlar. Türk ordusuna 1980'li yıllarda girmeye başladılar ve bugün sayıları çok fazla. İlk göreve başladıklarında verilen haklar ile devam ediyorlar Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmet etmeye. İlk zaman verilen haklar ne ise şimdide neredeyse aynı haklar ile çalışıyorlar. Özellikle terör bölgesinde görev yapanlar. Öğle tatilleri yok. Mesai gözetimi yok. Sıkıntıları çok.

Uzman Erbaşlar konusunu nereden tutsanız elinizde kalıyor. Ne özlük haklarını doğru dürüs veriliyor. Ne tayin atamalarında hassas davranılıyor nede çocukları ile normal insanlar gibi vakit geçirebiliyorlar. Sizler, bizler, hepimiz akşam evimize gidip çocuklarla vakit geçirmekten bile üşenirken onlar çocuklarının sesine hasret kalıyorlar günlerce. Aylarca çocuklarının kokusunu alamıyor doyasıya sarılamıyorlar. Hepimizin normal yaşantısı içinde normal gelen şeyleri yaşamak için maalesef günlerce, aylarca beklemek zorunda kalıyorlar.

Bunu yaparlarken içlerindeki memleket sevdası, memleket aşkı bir nebze olsun azalmıyor. Terörün her türlüsü ile mücadele ediyorlar. Her türlü zorlukla karşı karşıya kalıyorlar.

Bu vatan için şehit olanların arasında ilk sırayı alıyorlar. Ama biz bu vatan evlatlarına gereken önemi ve hassasiyeti göstermiyoruz.

Onların sorunlarını çözüyoruz veya çözemiyoruz.

Onlar bu memleketin kadrolu şehitleri, gazileri. Lütfen onların haklarını verin.

Kim verecekse.

Yazarın Diğer Yazıları