Levent ÇİL

TÜRKİYE İTTİFAKI

Levent ÇİL

Kim söylerse söylesin üzerinde herkesin mutabık kalacağı, herkesin destek vereceği çağrıdır. Terör sevicileri ve terör yandaşları hariç. Türkiye'de yaşayan herkesin yıllardır beklediği istediği de budur. Ama kimi zaman PKK eli ile kimi zaman FETÖ marifeti ile kimi zaman sağ-sol ayrıştırmaları ile kimi zaman ise dindar-laik yaftalamaları ile maalesef ülkemizde bu ittifak bir türlü gerçekleştirilemedi. Hatta insanların bir araya gelip birbirleri ile konuşmalarının , tartışmalarının önüne set çekildi bu sayede.

Sayın cumhurbaşkanı seçimden sonra bu çağrıyı yapınca herkes yeni icat edilmiş gibi sarıldı bu açıklamaya.

Oysa biliyoruz ki; bizim vatandaşlarımız bu ittifakı herkesten çok istiyor. Siyasetçilerimiz birbirleri ile didişirken, yaptıkları açıklamalar ile insanları gererken bile toplum kendi ittifakını kurmayı başardı.

Öyle olmasaydı, siyasetçiler gibi hareket etseydi bu seçim bu kadar huzurlu bir ortamda gerçekleşmezdi. Bundan şüphe olmasın.

Ama insanlarımız tüm ayrıştırıcı cümlelere rağmen huzur ortamında seçimlerini yapmıştır.

Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan bu çağrısı elbette çok önemlidir. Konuşulmalı ve adımlar atılmalıdır. Öncelikle başta çağrıyı yapan olmak üzere samimi olduğunu ortaya koymalıdır.

Seçim dönemlerinde yapmış olduğu açıklamaların seçim nedeniyle yapıldığını söylemelidir. Havaalanlarında kendisini karşılamaya gelen Ekrem İmamoğlu'nu görmezden gelmemelidir mesela. Eğer Türkiye İttifakı konusunda samimi ise sayın Cumhurbaşkanı Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etmelidir. İster köşke çağırsın, isterse kendi gitsin. Ya da karşılama sırasında ayak üstü sohbet etsin biraz.

O zaman biz bu ittifakın olması için elimizden geldiğince bu çağrı için çalışalım.

Mesela sayın Kılıçdaroğlu.

“Bana şehit cenazesinde saldırı oldu” düşüncesinden kurtulsun. Terör örgütlerini kunasın HDP ‘'ye çağrı yaparak, “pkk terör örgütü ile aranıza mesafe koyun” desin. Terörğ en şiddetli şekilde lanetlesin. Kınasın.

Devlet bey, “sadece biz olalım” anlayışından uzaklaşsın. Herkesi kucaklasın. İyi Parti ile olan hasımlığını bitirsin. Meral hanım Devlet beye mesaj göndersin. Ziyarete gideceğini söylesin.

İşte biz bunları yaptığımızda Türkiye ittifakı içşn adım atmış oluruz. Samimi olduğumuzu ortaya koyduğumuzda hiçbir çağrı karşılıksız kalmayacaktır.

Önce samimiyet.

Yazarın Diğer Yazıları