Levent ÇİL

MİLLETVEKİLİ VE SAĞLIK MÜDÜRÜ

Levent ÇİL

Sonucu ne olur bilemeyiz ama MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir “liyakatli yönetici” tartışmasının odağına İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli’yi yerleştirdi. Birkaç gündür İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli tartışması yaşıyoruz.

Şunu hemen ifade etmekte fayda var.

Evet…

Tüm Kurumların başında liyakatli insanlar olmalı. Yönetirken her yönüyle yönettiği kurum ile ilgili sorunlara ve gelişmelere vakıf, konusuna hâkim isimler olmalı. Göreve gelirken elbette bir siyasi irade tarafından getirilecektir. Siyasi irade ile sürekli irtibat halinde olacaktır. Ancak bu irtibat meselesini abartır ve farklı bir tutum sergilemeye kalkarsa işini yapamaz hale gelir.

 İşini yapmadığı gibi, kamuoyu tarafından da benimsenmeyen isimler olur.

Bu girişi yaptıktan sonra vekil ile müdür arasında yaşanan tartışmaya dönmek isterim.

Sağlık Müdürü Dr. Ali Ramazan Benli, bakanlıklar arasında en önemlisinin Kayseri’de temsilcisi. Binlerce personel var yönetiminde. Yüz binlerce insanı ilgilendiren sağlık kurumunun Kayseri’de ki temsilcisi. Doğal olarak, yaptıkları ve yapamadıkları ile hep göz önünde olan biri konumunda.

Zaten, hastaneler ve sağlık kurumları ile ilgili birçok sıkıntının gündeme geldiği bu süreçte Sarız’da yaşanan ve ölümle sonuçlanan talihsiz olay, işin boyutunu farklı bir konuma çekti. MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, ilk tepkisini sosyal medya üzerinden vermiş, kalp krizi yaşayan vatandaşa Ambulans gönderilmemesi olayını yöneticilere atmış, doğal olarak sağlık müdürünün sorumluluğunun bulunduğuna ifade etmişti.

Dr. Ali Ramazan Benli, bu konuda sessiz kalmak yerine veya konuyu başka kanallarla çözmek yerine milletvekili ile açıklama yarışına girmiş açıkçası kendini kaynayan kazanın içine atmıştır. Zaten, şehir hastanesi başta olmak üzere birçok sorunla uğraşırken “benim liyakatimi bakanlık ölçer” diyerek gereksiz bir tartışmanın ortasında kalmıştır.

Son olarak MHP Milletvekili durumu meclise kadar taşımış Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya soru önergesi vererek, sağlık müdürünü hedefe koymuştur.

Zaten “gideceği”, “görevden alınacağı” yönünde çokça söylenti ve iddia olan Sayın İl Müdürü’nün Kayseri’de kalması zorlaşmıştır.

İl Sağlık Müdür Ali Ramazan Benli’nin bu saatten sonra nasıl bir durum ortaya koyacağını bilemem ama sanırım sayın vekil, olayı çok daha farklı mecralara taşıyacaktır. Önerge bunun ilk adımıydı sanırım.

Devamını bekleyip göreceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları