Levent ÇİL

İSMAİL TAMER'İN ZİRVE YORUMU…

Levent ÇİL

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Ankara’da gerçekleştirilen Kayseri zirvesi ile ilgili değerlendirmeler yapıyor. Sanki yıllardır kendisi bu şehrin milletvekili değil. Sanki bu memlekete yeni gelmiş gibi.

Önce Kayseri zirvesini bir kez daha hatırlayalım.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı sayın Ömer Gülsoy’un girişimleri ile gerçekleştirilmiş bir zirve oldu. İlk adımı Ankara’da atıldı. Kayseri’nin tüm miilletvekilleri o toplantıya katıldı.

Açıkçası, aylardır böyle bir toplantının yapılmasının şart olduğunu her fırsatta dile getiren biri olarak beni çok heyecanlandıran bir girişim oldu. Bu vesile ile bir kez daha bu toplantının yapılmasında emeği geçen başta sayın Büyüksimitçi ve Gülsoy’u kutlamak isterim.

Geç alınmış bir karar ve geç yapılmış bir toplantı ama bir başlangıç olması nedeniyle çok önemli. Geçmişte yapmadıklarımızı umarım kısa sürede telafi ederiz bu toplantılarda. “Kayseri işini bilir” sözünü umarım önümüzdeki toplantılardan sonra görebiliriz.

Ancak toplantı sonrası değerlendirmeleri de yakından takip ediyoruz.

İsmail Tamer.

Ak Parti Kayseri milletvekili.

Yıllardır bu memleketten vekil olarak gönderilen isimlerden biri.

Toplantıyı değerlendiriyor.

Diyor ki; “çok önemliydi. İnşallah daha sık bir araya geliriz. Kayseri’ye ne getirildi, ne getirilmedi hep birlikte güç birliği yaparak çalışırız. Hızlı tren konusunda belki hep birlikte daha iyi sonuç alırız…”

Bu açıklamayı dinlerken belli bir noktadan sonra dikkatim dağılıyor. Konuşmaları dinlerken İsmail beyin  Kayseri’nin yeni seçilmiş milletvekili olduğunu  düşünmeye başladım. İlk kez seçilmiş ve Kayseri’ye hizmet etmeye çalışan acemi bir vekil olduğunu zannettim.

Kendime geldim bir süre sonra.

“Bu adam yıllardır vekil” diye hayıflandım.

Yıllardır vekil ve halen konuşulmaktan bıkmış konuları anlatmaya çalışıyor. Yıllardır iktidar milletvekili olmasına rağmen yapamadıklarını muhalefet milletvekilleri ile bir araya gelince yapacağını söylüyor.

Sayın vekil, bilmem kaç dönemdir bu şehirden vekil olan bir isimsiniz. Söylediğiniz hızlı tren veya havaalanı konusunda veya Kayseri’yi ilgilendiren herhangi bir konuda herhangi bir muhalefet partisinden destek istediniz de vermediler mi?

 Vermedilerse söyleyin bize kızalım o’nlara!…

Şaka bir tarafa, öyle olmadığını hepimiz biliyoruz. Ama insanları kandırmaya çalışmayın. İktidardaydınız, vekildiniz, ne yaptınız?

Toplantıyı sabote etmek istemem.

Zira bu toplantının yapılmasını en çok isteyen biriyim.

Toplantıya her türlü desteği vermeye hazırım ve bu konuda üzerimize düşeni yaparız.

Ama yapmayın.

Bir de ricam bu toplantıyı organize edenlerden.

Bir sözcü tespit edilsin ve açıklamaları o sözcüler yapsın.

Herkes bu konularla ilgili konuşmasın. Özellikle zirve ile ilgili.

Yazarın Diğer Yazıları