Levent ÇİL

HADİ HAYIRLISI…

Levent ÇİL

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci'nin, KTO Başkanı Ömer Gülsoy'un ve OSB Başkanı Tahir Nursaçan'ın Kayseri ekonomisi için birlikte hareket etme ve birlikte çalışma isteklerinin sonucunda Ankara'da önemli bir toplantı gerçekleştirildi. KTB Başkanı sayın Bağlamış ile bu konuda çok görüşmemiz olmadığı için zikretmedim. Şüphesiz sayın Bağlamış da birlikten yanadır.

Evet… Ankara zirvesi gerçekleştirildi. Bu zirvenin benim için çok anlamlı olduğunu söylemek isterim. Yaptığımız tüm programlarda Kayseri için birlikte hareket etme zorunluluğuna dikkat çektim. Konya örneğini gösterdik. Gaziantep örneğini söyledik. Bursa örneğine vurgu yaptık.

Dedik ki,

"Bakın bu iller sürekli atılım yapıyor. Bu iller bizden bir adım önde hareket ediyor. Böyle yaptıklarında karlı çıkıyorlar. Şehirleri kazanıyor. Şehirde yaşayan insanları kazanıyor. Bizde bir araya gelelim. Birlikte hareket edelim. İri olalım."

Yaptığımız her yayında buna vurgu yaptık. Yerli otomobil için bir araya gelmemiz gerektiğini söyledik. İPARD için bir araya gelmemiz gerektiğini söyledik. Havaalanı için, lojistik köy için, hızlı tren için…

Tarihi projelerin desteklenmesi, ekonominin canlanması, sanayi yatırımlarının artması, üniversitelerin gelişmesi, eğitimin daha kaliteli olması için bir araya gelmemiz gerektiğini hep söyledik.

Çok şükür bu başarıldı.

Başta oda başkanları olmak üzere. Oda yönetimlerine teşekkür ediyorum.

Bu toplantıya katılan milletvekillerini kutluyorum. Ortak akıl ile hareket etmek için atılan bu adıma katkı sağlayan herkesi kutluyorum. Bu ilk toplantı idi. Umarım ivme kazanarak ve hızlanarak devam eder. Yapılan her toplantıdan Kayseri için önemli adımlar atılacağına ve önemli kararlar alınacağına inancım tam.

Ne mutlu Kayseri için adım atanlara.

Ne mutlu sevdası Kayseri olanlara.

Ne mutlu yaşadığı şehri sevenlere.

Yazarın Diğer Yazıları