Levent ÇİL

GÜZEL İŞLER OLACAK…

Levent ÇİL

Her ne kadar geç kalınmış bile olsa Kayseri için birileri bazı adımlar atmaya başladı. Kayseri için elini taşın altına koyan, çıkar ve menfaat gütmeden hareket eden herkese Kayserililer ve Kayseri’de yaşayanlar adına teşekkür ediyorum.

Biraz sonra neler olduğunu anlatacağım ama Kayseri için birkaç cümle kurmakta fayda var.

Kayserimiz Türkiye’nin en önemli şehirlerindendir. Kayseri geçmişte yapmış olduğu çalışmalar ile hep örnek ve öncü olmuştur. Geçmişte Türkiye’yi ve Kayseri’yi yönetenler önemli çalışmaları buradan başlatmıştır.

Hava İkmal, Anatamir, Sümer Bez Fabrikası, Şeker Fabrikası, Meslek liseleri…

Yani eğitimden sanayileşmeye kadar birçok konuda Kayseri hep ön planda olmuştur. Kayserili siyasetçilerin ve girişimcilerin başarısıdır bu. Ama son zamanlarda Kayseri için sık sık kullanılan ve yanlışlığı herkes tarafından tescillenen, “Kayserili işini bilir” anlayışı nedeniyle başka iller yatırım konularında hep bizden öne çıkmıştır.

Hem bu sütunlarda, hem de ekranlarda konuyu defalarca dile getirip, yönetenlerin ortak akılla hareket ederek Kayseri’ye yeni yatırımlar, yeni teşvikler için çalışma yapmalarını önerdik. Kimi zaman duymazdan gelindi, kimi zaman arayıp destek verenler oldu.

Ama biz ümidimizi hiç kaybetmedik.

Kayseri için ümitlendik, ülkemiz için ümitlendik.

Nihayet birileri, Kayseri için önemli çalışmalarda bir araya gelmeye başladılar. İlk adımı bu konuda ki gayretine yakından şahit olduğum sayınBüyüksimitçi attı. KTO Başkanı Ömer Gülsoy ile birlikte hareket ederek üzerlerine düşeni yapıp, Kayserili siyasetçileri Ankara’da bir araya getirdiler.

Bu geç kalınmış ama yapılması gereken bir toplantıydı.

Geç olması yapılacakların önünde engel değildir. Daha önce de ifade etmiştim, biz kaybettiğimiz açığı kapatırız. Milletvekilleri bir araya gelip en azından bir araya gelebildiklerini, konuşabildiklerini gösterip umudumuzu artırdılar.

Daha sonra Kayseri’nin en tepesinde olan iki isim, Vali Günaydın ile Başkan Büyükkılıç birlikte Ankara’ya gittiler. Şehirler için vali ve başkan uyumu çok önemlidir. Göstermelik olmayan, yapmacık olmayan bir uyumları var. Kayseri için büyük bir şanstır bu. Bu uyumu iyi değerlendirmek lazım. Ankara’da önemli temaslarda bulundular. Sonuçlarını alırız inşallah.

Hem başkan Büyükkılıç’ın, hemde sayın vali Şehmuz Günaydın’ın omuzlarında büyük sorumluluk vardır.

Bir diğer güzel olay dün yaşandı.

Üniversitenin öncülüğünde, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölgesi ve Büyükşehir belediyesinin katılımı ile protokol imzalandı. Bu protokolün anlamı, “Vaad ettiklerimizi yerine getireceğiz” demektir.

Tüm bu gelişmeler bir şeyi net olarak ortaya koydu.

Bizim her fırsatta dile getirdiğimiz, gündeme taşıdığımız birlikte Kayseri’ye hizmet konusunda üzerimizde ki ölü toprağını kaldırmış olduk. Bu toprağı kaldırmak önemliydi yaptık biz. Bundan sonrası kolay. Biz işimizi biliriz.

Yazarın Diğer Yazıları