Hakan Çiftci

Vizyon başkan dedik, ama...

Hakan Çiftci

Başkanlıktan istifasını sunan Erol Bedir’in, kulüp yönetimi ile helalleşmediği iddiası bana çok garip geldi.

Biz, başkanı her daim Erol Bedir’i destekledik ‘Şeffaf’ dedik ‘Vizyon başkan’ dedik, ama kendisi istifa mektubu ile helallik istedi ve zor zamanda sessiz, sedasız ceketini alıp gitti.

Yönetimin içinden kendisiyle kader birliği yapmış arkadaşlarıyla toplantı dahi yapmadan, sadece istifa mektubuyla sessiz, sedasız ayrılması kendisine yakışmadı, bu iş böyle olmaz, çok etik bir davranış değil.

Şahsım adına, eğer böyle bir şey var ise, gerçekten de hiç yakışmadı.

Yine şahsım adına Kayserispor’u 12 puanlı, sahipsiz kalmış, düşme adayı olduğu bir zamanda kurtarıcı olarak gelmiş, bir çok başarıya da imza atmış bir insan olarak hatırlamak istiyorum, emekleri için teşekkür ediyorum .

İstifa kararının ardından arkadaşlarıyla helalleşme gereği duymayan Bedir’in, TRT Spor’a canlı telefon bağlantısı yapması yine yakışık olmadı.

Beraber çalıştığın insanların görüşünü almamak da ne demek?

Bu davranış, kendini yönetim üstü görmek demek, hoş olmayan bir görüntü vermekten başka bir şey değil.

Diğer bir başka konu ise, başkan Bedir’in, böylesine zor bir zamanda istifa etmesi!

Kendisi 3 yıla yakın başkanlık yaptı ve yer yer eski yönetimi suçlarcasına açıklamalarda bulundu.

Eski yönetim borcunu 70 Milyon TL olarak ibra ettirdi ve gitti.

Sen de olağanüstü genel kurul kararı al, kongrede konuş içini dök, neden bıraktığını açıkla, hesap gelir ve giderlerini açıkla, ardından da helallik iste.

Bu da başkana yakışmayan bir davranış oldu.

Başkan Bedir’in, yönetimden sessiz sedasız ayrılmasıyla birlikte kulübün resmi internet sitesinden yaptığı ‘Kayseri Kültürü’ açıklamasına da parantez açmak istiyorum.

Kayseri kültürü ne demek?

Kayserispor’a hizmet eden her kim olursa olsun başımızın üstünde yeri var, her daim de kulübün menfaatleri doğrultusunda doğru işleri destekleriz.

Lakin, eski başkan Erol Bedir, kendini ‘Kayseri kültürü’ açıklamasıyla yine kulüp üstü bir tavır sergileyerek giderayak tabiri caizse ‘Laf soktu’

Bu da yine Bedir’e yakışmayan davranış oldu.

Keşke, böyle olmasaydı, keşke yönetim ile istişare yapılsaydı, keşke Hikmet Karaman ile devam edilmeseydi, keşkeleri saymaya devam edersem, uzun olur, bu hamur da bu suyu götürmez. 

Lafın güzelliğinde kısalığındadır kaidesiyle, “Vizyon başkan” olarak gördüğümüz Erol Bedir, ne yazık ki, giderken, vizyona yakışır bir şekilde hareket etmedi.

Kayseri kültürü diyerek de gerçekten de kendisine büyük bir antipati kazandırdı. Dedim ya, ‘Keşke!’

Son olarak, başkanlık koltuğuna oturan Hamdi Elcuman’ın da işinin kolay olmadığını belirtmek istiyorum. Şehrin güvenini şu saatten sonra sağlamak çok zor. Hamdi beyin, tek avantajı sayın Memduh Büyükkılıç!

Bu yönetimin öncelikle basın önüne çıkması, devam edilecekse bunu paylaşmalı, devam edilmeyecekse de acilen Olağanüstü Genel Kurul kararı almasının elzem olduğunu düşünüyorum.

Hep dedik ya ‘sen, ben, bizim oğlan’ bu mantık ile nereye kadar gider?

Yönetim içinde Erol Bedir’e yakın ve istifa etmek isteyenlerin yolu açılsın.

Elcuman başkanlığındaki Kayserispor’da olumlu bir başlangıç oldu.

Bülent Bölükbaşı ile anlaşmanın son derece doğru bir karar olduğunun altını çizmek istiyorum.

Kayserispor’da 3 yıl kaptan olarak görev yapmış, adam gibi adam olarak tanıdığımız Bölükbaşı’na buradan Sportif Direktör’lük görevinde başarı diliyorum.

Hamdi Elcuman ve mevcut yönetimine de başarı diliyorum.

İşler şeffaf ve dengeli olsun, her daim yanınızdayız.

Yeter ki, taraftarı ve basını kendinizden soyutlamayın, halka açılın, yönetim üstü davranışlarda bulunmayın!

Bu yönetimin bir an önce net olarak duruş sergileyip, spor kamuoyunun  içini rahatlatmasının öncelik olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Bu görevler gelir, geçer, ama Kayserispor daimdir, sevgi, saygı da öyle, diyerek yazıma son veriyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları