Hakan Çiftci

Ne duruyorsun?

Hakan Çiftci

Kayserispor, öylesine zorlu bir maça çıkacak ki, tarifi mümkün değil… Maçın başlamasını iple çekiyoruz... Büyük bir heyecanla beklemeye başladık. Bu heyecan Kayserili sporseverlerde de olursa, belimizi kimse yere getiremez, bileğimizi kimse bükemez.

***

Kayseriliyim diyen ve Kayserispor’a gönül veren herkesin, hiçbir bahane üretmeyerek, stada gidip, destek vermesi gerekiyor. Galip gelmek istiyorsak, Pazar günü hiçbir yere söz vermeyelim. Bu maç taraftarın maçı olacak!

***

Ya sarı ya da kırmızı giyinerek, stada gidelim ve Kayserispor’umuzu 90 dakika boyunca hiç susmadan destekleyelim. Kayserispor formalarımızı giyelim, yoksa alalım, stadı sarı kırmızı renklere boyayalım. Maça erken gelelim, eşimizi, çocuğumuzu da maça getirelim.

***

 Yinelemek de fayda var, bu maçı taraftar kazanacak. Ne yazık ki sakat oyuncularımız epeyce bir fazla… Ama, nihayetinde sahaya 11 kişi çıkacağız… Giresunspor, oturmuş kadrosu ve istikrarıyla ligin flaş takımlarından biri… Hiç şakaya gelmeyecek bir maç.

***

Çağdaş Atan’a, futbolculara ve taraftara büyük iş düşüyor. İlk 3 maçta oynadığımız gibi geriden pas yaparak oynarsak, büyük sıkıntı yaşarız. Geriden oyun kuramıyoruz, illaki her maça aynı taktik ile çıkmanın anlamı yok. Rakibe göre oyun kurgumuz olmalı. Çağdaş Atan’ın, geriden oyun kurgusunda ki ısrarı neden?

***

Emrah, Mustafa ve Gavranovic yok. Kemen, Attamah zaten sakat. İşimiz, hiç olmadığı kadar zor. Bu maç taraftarın maçı olacak! Rakibimiz 700 kişiyle Kayseri’ye gelecek. Kendi evimizde deplasman havası yaşamayalım.

***

Rakibimiz evinde Adana Demirspor’a 3-2 mağlup oldu, ama ardından oynadığı son iki müsabakayı kazanmasını bildi. İkinci hafta deplasmanda Galatasaray engelini 1-0 ile aşan Karadeniz temsilcisi, geçtiğimiz hafta da evinde Kasımpaşa’yı 1-0 yendi.

***

Son iki haftada kazandığı 6 puanla moral kazanan Giresunspor, Kayseri’ye kazanmak için gelecek. Beraberlik bile onlar için son derece iyi bir skor. Bizim ise, kazanmaktan başka bir çaremiz yok. Kaybedersek, sadece 3 puan kaybetmeyiz. Şu ana kadar 3 maç oynadık ve sadece 1 gol atıp, 3 puan alabildik.

***

Zorluk derecesi yüksek bir maç olacak. Gol atmakta zorlanıyoruz, basit gol yiyoruz ve golü yedikten sonra dağılıyoruz. Orta sahada Cardoso’dan vazgeçelim. Olmuyor, olmuyor, olmuyor, daha dirençli bir kadro ile sahaya çıkalım. Bu maç sonucu ne olursa olsun, ölümüne mücadele etmeliyiz. Yönetim ve Kayseri’nin ileri gelenleri düğmeye bastı, maddi sıkıntılar aşılıyor. Futbolcu kardeşlerimiz de kendilerine yakışan mücadeleyi versin ve büyük bir engeli daha aşalım. Biz basın mensupları dahil, herkes üzerine düşen sorumluluğu alsın.

***

Eğer Kayserispor’u seviyorsak, lütfen maça girerken kural ihlali yapmayalım. Passoligimiz olmadan, bilet almadan kaçak yollarla girme talebinde bulunmayalım. Gerçek Kayserispor taraftarı, zaten bunları yapmaz. Yapanlara da izin vermeyelim. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in taraftar projesine destek verelim, şehrin en uzak köşesinden gelen minik taraftarımıza Kayserispor sevgisi aşılayalım.

Yazarın Diğer Yazıları