Hakan Çiftci

Kayserispor'da çare Ziya Eren

Hakan Çiftci

Buna bir dur diyerek, çare gerek.

Hastalık belli, ama halen öküz altında buzağı arıyoruz.

Çözüm için önce teşhis, ardından da tedavi gerekiyor.

Samet Aybaba, Mesut Bakkal ya da herhangi bir ismin şu saatten sonra çok fazla bir önemi yok. Kim gelirse gelsin, başarı kısa vadeli olur.

Öncelik, yeni bir yönetim gerek!

Gelecek yönetimin de maddi gücü olması şart.

Bu kulüpte en büyük problem ekonomik sıkıntı! Bunu görmezden gelerek, hareket etmenin ileride telafisi mümkün olmayan yaralar açacağını bilmek gerekir.

Kayserispor’daki hastalık: para!

Bunun için şu anki yönetimin yapabileceği hiçbir şey yok. Kulübün profesyonel bir yönetim ile şekillenmesi gerek.

Kayserispor Onursal başkanı Mehmet Özhaseki’nin artık kollarını sıvaması zamanı geldi. Sayın Özhaseki, Kayserili iş insanlarını kanalize ederek, Kayserispor’a yönlendirmeli.

Artık, zaman kalmadı. Geriye dönmenin hiçbir anlamı yok. En kısa sürede genel kurul kararı alınıp, bu işi bilen ve krizi yönetebilen bir ismin gelmesi elzem.

Bu isim de Ziya Eren’dir. Ondan başkası bu işte başarı sağlayamaz.

Her ne kadar da Erciyesspor’dan küserek ayrılan Ziya Eren’in, bir Kayserili iş insanı olarak görevi alabileceğini tahmin ediyorum.

Artık, sen, ben, bizim oğlan mantığının bitmesi gerekiyor.

Ziya Eren’in, Erciyesspor’u nasıl Süper Lig’e taşıdığını bilmeyen yok. Sonrasında ki durum çok farklı, dedim ya geçmişe takılmanın gelecek adına hiçbir artısı yok, sadece zaman kaybı olur.

Nasıl ki Erol Bedir göreve gelmeden vekalet yöntemiyle kulübün başına getirildi, aynı yöntem ile hareket edilmeli.

Ziya Eren gibi samimi, maddi ve manevi gücü olan ve her şeyden de öte tecrübesi olan bir isimden başkası bu kaosun devam edeceği anlamına gelir. Biliyorum, şu an okurken bile ‘Yok artık’ dediğinizi duyar gibiyim.

Fenerbahçe maçı öncesinde yeni yönetim için adım atılması şart. Mevcut yönetimden de sadece, birkaç isimle devam edilmesi gerekiyor. Bu isim Mustafa Tokgöz, Hamdi Elcuman ve birkaç ismi de ekleyebiliriz.  Bu işi seven, cebinden para çıkarabilen yönetici olmalı. Sırf adı yönetim kurulunda geçsin diye kartvizit yöneticilerden olmamalı, artık yeter.

Maç bitmeden 10 dakika önce stadı terk eden insanlarla bu iş olmaz.

Ziya Eren, ikna edilsin, yeni teknik direktör bulunsun, futbolculara acil para ödensin, bakın o zaman Kayserispor’un nasıl bir çıkış yapacağına. Devre arasında da en az 10 futbolcu transfer edilsin, 15 futbolcuyla da yollar ayrılsın.

Demedi demeyin, Ziya Eren’den başkası olmaz, vesselam.

Yazarın Diğer Yazıları