Hakan Çiftci

EROL BEDİR'E DİKKAT!

Hakan Çiftci

Adını Kayseri’nin simgesi olan Erciyes’ten alan Kayseri Erciyes…

Ne Onursal başkandan bir ses; ne de şehrin ileri gelenlerinden…

Sadece, Kayserispor’un kulüp başkanı Erol Bedir’den gelen bir nefes!

Gelin, Kayserispor’u, Erciyesspor’un durumuna düşmekten kurtaran bir gönül adamının, herkesin lal olduğu Kongrede bu güzide ve sahipsiz kalan kulübümüz hakkında söylediği sözleri hep birlikte hatırlayalım: Erciyesspor, benim gönül yaram. Her ne hikmetse bu şehre iki takım fazla denildi. Biri gitti, öbürünü de gözümüz gibi sahipleniyoruz.  Allah’ın izniyle, Kayserisporumuz bulunduğu yerde çakı gibi duracak. Gönül yaram Erciyesspor’da yetim kalmayacak. Onunla ilgilide elimden geldiği kadarıyla  ne gerekiyorsa şehrin büyükleriyle istişare yaparak, mutlaka bir şeyler yapmamız lazım. Erciyesspor’u da layığı olduğu gibi değerlendirmemiz lazım.”

İşte, yazarken bile duygulandığım koskoca bir çınarı ne yazık ki Erol Bedir başkandan başkası diline bile almıyor ya da alamıyor.

Bu takım eğer olmasaydı Kayserispor’da şu an beklide burada olamazdı.

2003-2004 futbol sezonunda 2. Lig A Kategorisi'nde şampiyon olarak Süper Lig'e çıkan 61. takım olan Erciyesspor, 9 Temmuz 2004 tarihinde yapılan genel kurul ile adını, logosunu, renklerini Kayserispor ile değiştirdi. 

Değişmeyen tek şey kulübün tarihiydi. O da, daha sonra yapılan genel kurul sonrasında değiştirildi.

Bu isim değişikliği olduğu anda Kayserisppor’un eski tüm borçları ne yazık ki Erciyesspor’a bırakıldı.

Neyse ufak bir hatırlatma ile yeniden asıl konumuz olan Erol Bedir’e gelelim.

Erol başkanın Erciyesspor’un değerine sahip çıkıldığı taktirde Kayserispor’un da başarılı olacağına inanan bir isim.

Şu an çalıştıracak takım bulamayan Ertuğrul Sağlam’ın, “Bu şehirde iki takım fazla” sözünü ve “Ben bu şehri güzelleştirme derneği değilim” diyen Süleyman Hurma’yı da hatırlatmak istiyorum. Şu an ikisi de hiçbir kulüpte çalışacak durumda değiller!

Neyse, konuyu saptırmayayım.

Tabiî ki, bu şehrin birinci takımı Kayserispor’dur, ama ismini ve şampiyonluğunu feda eden Erciyesspor’da unutulmasın, sahip çıkılsın.

Lige verilen arada bile birbiriyle dostluk içinde hazırlık maçı yapan, futbolcu transferinde kolaylık sağlayan bu iki güzide takımdan Erciyesspor, az öncede belirttiğim gibi gün geçtikçe eriyor.

Erol Bedir başkanın, Erciyesspor için söylediği sözlerin detayına inelim. Erol Bedir başkan, “Kayseri’nin, Süper Lig’de en çok konuşulduğu, en keyifli olduğumuz,  en mutlu olduğumuz dönem iki takımında Süper Lig’de olduğu dönemdi. Her hafta 15-20 bin spora severe karşı oynuyorduk. İki takım arasında çok tatlı bir rekabet vardı. Tüm şehir, hem Kayserispor, hem de Erciyesspor için hareket halindeydi. İnsanlar da günlük sıkıntı ve streslerini bu şekilde aza indiriyor, hatta unutuyordu. Şimdi öyle bir hale geldi ki, sebeplerine girmek istemiyorum, Erciyesspor, üst üste iki sezon küme düşerek, 2. Lige kadar geriledi. Kulübün hangi konumda olduğunu biliyoruz. Erciyesspor’un gitmesiyle Kayserispor şampiyon olmadı. Erciyesspor gidince, Kayserispor da sıkıntıya girdi. Şu anda da Kayserispor’u kurtarmak için çabalıyoruz. Normalde Kayseri’de yaşayan bir insan için kaygı taşıyor isek; bu sadece Kayserispor için değil, Erciyesspor içinde olmalı. Hatta amatör kulüpler içinde, Şekerspor içinde, Talasgücü Belediyespor içinde olmalı. Bu kaygıyı Kayseri’de ki tüm takımlar için taşıyorum. Tabiî ki de asli görevim, birinci görevim Kayserispor’dur. Bununla ilgili olarak, gücümün yettiği kadarıyla, takımın başarısı için çabalayacağım. Ama, yöneticiliğini yapmış,  başkanlığını yapmış olduğum, yönetici arkadaşlarım ile birlikte şampiyon yapmış olduğumuz Erciyesspor’u da görmezden gelmek, ne hali varsa görsün demek, uygun olmaz, bana da yakışmaz. Bu, Kayserispor’a, daha az destek verelim de, Erciyesspor’a çok destek verelim manasında değil. Kayserispor’a, elimizden gelen desteğin fazlasını yapacağız. Yeni sezonla birlikte Kayserispor için istediklerimiz olur, hedefimizi tutturursak ki, tutturacağımızdan hiçbir şüphemiz yok. Ondan sonra da Erciyesspor ile ilgili mutlaka bu şehrin bir şeyler yapması lazım. Bu konuda bana bir görev düşerse elimden geleni yaparım. Kendimi, Erciyesspor için fahri görevli de sayıyorum, ne gerekiyorsa yapacağım.”

Evet, Erol başkan spor servisimize son derece önemli ve samimi bu açıklamaları yaptı.

İnşallah; şehrin ileri gelenleri, başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Onursal Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da Kayserispor kulüp başkanı Erol Bedir gibi düşünür de bu güzide takımımız, bir an evvel düzlüğe çıkar.

Şeffaf başkan işte böyle ümitli sözlerle güzel mesajlar verdi.

İnşallah; Kayserispor ve Erciyesspor, daha önce olduğu gibi kardeşliği ile birlikte Süper Lig’de mücadele eder. UEFA’nın sitesinde yine gündem oluruz, Sarı-Kırmızı-Mavi-Siyah tezahüratlarıyla birlikte kenetlenip, hep birlikte mutlu oluruz.

Yazımın başında başkan Erol Bedir’in, “Erciyesspor, gönül yaram” demesi beni son derece duygulandırdı, yazımın ortasında da başkanı aradım ve bu konu hakkında görüş istedim. Ardından da böylesine umutlu sözlerle ümidim arttı.

Bu şehirde nice Erol Bedir’ler çıkması dileğiyle.

Kayserili’nin Erol Bedir’e, sahip çıkması lazım. Kayserispor’u kurtaran, Erciyesspor için de güzel fikirleri olan bu spor adamını da kaybetmeyelim, küstürmeyelim.

Önceki yıllarda Ahmet Demircioğlu gibi değerleri de yeniden spora kazandıralım. Kayserispor kulüp başkanlığı ve yönetiminde bulunan isimleri yeniden üye yapalım. Bu ‘Yapalım’ları, Erol Bedir başkanın yapacağından hiçbir şüphem yok.

Başarı nasıl ödülleniliyorsa; başarısızlık da aynen öyle olmalı.

Kayserispor’a bir çok değer katan, ama isimleri Recep Mamur tarafından silinen üyeleri geri kazandırırken, Mamur ve yönetimdeki isimleri de unutmayalım ve bir daha kulübe almayalım.

Kayserispor’u, en şaşalı dönemlerde bile borç batağına sürükleyen Mamur’u, hakeza Erciyesspor’u da bataklığa sürükleyenleri asla ve asla unutmayalım.

Mevzu anlaşılmıştır, çokta fazla uzatmak istemiyorum.

İnşallah, her şeyin hayırlısı olur!

Yazarın Diğer Yazıları