Hakan Çiftci

Dayıya sor – Kayserispor haberleri

Hakan Çiftci

Kayserispor sevgisi her yerde… 
Sarı-Kırmızılı takıma gönül verenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. 
Geçtiğimiz hafta içinde Anadolu Net TV’de yapılan sokak röportajında genç bir kardeşimizin Kayserispor ile ilgili sözleri haftaya damgasını vurdu.
Kayserisporlu bir genç kardeşimiz '2024'ten beklentiniz nedir?’ sorusuna verdiği cevap büyük ilgi gördü. 
***
Son zamanların parlayan yıldızı Enes Ünlü kardeşimiz yeni yıl röportajındaki sorununa taraftar kardeşimiz, ‘Tek beklentim Kayserispor’un şampiyon olması, maddi manevi tek şey Kayserispor’ yanıtını verdi. 
O anlar Tarık Sena Kösedağ kardeşimiz tarafından an be an kameradan kayıt aldı.
Bu röportajdaki Kayserispor kesit öylesine büyük ilgi gördü ki, yurtdışından bile yüzlerce sporsever gönderiyi hem beğendi hem de paylaştı.
***
Söz konusu Kayserispor olunca genç kardeşimizin bu denli içten açıklamaları ölümsüzleşmeli.
Geçtiğimiz yıllarda buna benzer bir sokak röportajında bir Kayserispor taraftarı ağabeyimiz ‘Ölümüne Kayserispor’ yanıtı vermişti.
Muhabirin ‘Bu hafta Fenerbahçe Galatsaray derbisi var görüşlerinizi alabilir miyim?’ sorusuna ağabeyimiz; ‘Beni onlar ilgilendirmez. Ben Kayserisporluyum, ölümüne de Kayserisporluyum. 47 senedir Kayserispporluyum, ölümüne de Kayserisporluyum, başka takımı da tanımam. Babamın oğlu, kendi çocuğum da olsa tanımam. Sadece Kayserispor var bu memlekette. Ama bu memleketin ekmeğini yiyip de Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin davulunu çalanlar var, onlar utansın. Kayserispor ölümüne’ demişti.
***
Aradan belki de 4-5 yıl geçti, ama genç kardeşimizin cevabı da aynen o dayı gibi büyük ses getirdi.
Dayı belki genç kardeşimize göre uzun konuşmuş gibi görünse de ‘Ölümüne de Kayserispor’ demesi uzun yıllar unutulmayacaktır.
Mevzu Kayserispor olunca böylesine mikro milliyetçi hemşehrilerimiz varken, bizim sırtımız yere gelmez.  
Kayserispor’un değerinin bilinmesi için daha ne yapılabilir ki?
Genç kardeşimize Kayserispor sevgisinden dolayı teşekkür edelim, ayrıca yine Kayserisporlu ağabeyimize de aynı şekilde teşekkür edelim, iyi ki varsınız.

Yazarın Diğer Yazıları