Cafer ZENGİN

ÖZHASEKİ, KİLCİ`YE NEDEN KÜSTÜ?

Cafer ZENGİN

Kayseri iş, spor, siyaset dünyasının en renkli kişiliklerinden biriydi. 
Özellikle zor dönemlerde yaptığı oda başkanlığı görevinde sözünü de eleştirilerini de hiç esirgemedi. 
Yeri geldi eleştirdi, yeri geldi övdü. 
Gazeteci olanlar bilir, Ticaret Odası Meclis toplantıları onun döneminde manşetlik mevzulardı. 
Çünkü Kilci, gündem belirleyen adamdı. 
Bakmayın şimdi oda ve borsalardaki duruma, o vakitler şehirde hak aranırdı! 
Dertler konuşulur, sorumlular uyarılırdı. 
Şimdiki gibi her şey 'umutluyuz' diyerek, umutsuz söylemlerle pakete de bağlanmazdı. 
Hasan Ali Kilci, farklı bir simaydı. 
Herkes gibi hataları da vardı, ama bu şehirde iz bıraktı. 
O gittikten sonra kimse onun gibi örneğin odalarda anılmadı. 
Onun şehre, ülkeye dair isyanı lüks toplantı salonlarında bir daha yankılanmadı. 
Onun feryadının yükseldiği eski Ticaret Odası hizmet binası da aslında anlayan için mevzunun simgesi olarak bu şehirde kaldı! 
İşte kent ve ülke gündemine yaptığı açılamalarla damgasını vuran Hasan Ali Kilci'nin, ölüm haberinin ardından Kayseri Olay Gazetesinde yaptığımız haberleri aklıma geldi. 
Aslında manşetlere bakınca da ortaya çıkıyor Kilci portresi...
Yine hafızalara kazınıyor. 
Hadi sizi geçmişe götüreyim, ama yakın geçmişe. 
İşte uzak geçmişi kadar yakın geçmişin de iz bırakan Kilci'sinden o manşetler, o haberler:
 
YALAKA TAKIMI ROLLERİNİ İYİ OYNADI
MHP eski Milletvekili ve aynı zamanda Ticaret Odası eski Başkanı Hasan Ali Kilci, “Bir dönem var ki bu ülkede FETÖ'cü olmak yükselen değerdi. Özellikle menfaatçi, yalaka takımı Cumhurbaşkanının dediği gibi ticaret ve ihanet sahnesinde rollerini iyi oynadılar kendilerince.” dedi.
SURİYELİLERİ ŞEHİT OLMAYA DAVET EDİYORUZ! 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri eski Milletvekili Hasan Ali Kilci, Türkiye’nin zor günler geçirdiğini ve art arda da şehit haberlerinin geldiğini belirtti. “Başka ülkelerin sınırları içerisinde bizim işimiz yok. Suriyeliler’i kendi toprakları için savaşıp, şehit olmaya davet ediyoruz' dedi. 
KAYSERİ'Yİ TEMSİL ETMİYORLAR YALAKALIK YAPIYORLAR
Kilci: “Bu kadar duyarsız ve sessiz kalan kesimleri gördüğümde ve Kayseri’yi temsil etmiş birisiyim. Başka arkadaşlarımızda Kayseri’yi tabi ki temsil ettiler. Ama son 15 seneyi ele aldığımızda maalesef durum çok olumlu değil. Bu hükümetim payandası durumuna gelmişlerdir. Bu hükümetin sözcüsü, bu hükümetten korkan, üyelerinden korkmayan, gerçekleri ve doğruları söyleyemeyen kesimleri görünce aday olmak gerekiyor. MHP 57. Hükümet döneminde de çok ciddi çıkıp konuşan birisiyim. Ben o dönemde bile muhalefet etmiş birisi olarak, şu anada görev yapan insanların görevlerini tam yapmadıklarını, bir çoğunun yalan söylediklerini biliyorum. Bir çoğunun AKP’ye yalakalık yaptıklarını görüyorum."
FETÖ'NÜN İNLERİNE GİRİLMİYOR
MHP Kayseri eski Milletvekili  Hasan Ali Kilci, ülke ekonomisine yönelik olarak yaptığı değerlendirmede “Türkiye İstatistik Kurumu  kamuoyunu aldattığını ve hükümetin hoşuna giden rakamları açıkladığını iddia etti. FETÖ soruşturmaları konusunda da dikkat çeken açıklamalar yapan Kilci, “FETÖ davalarının sulandırılıyor” dedi. Kilci, “Cumhurbaşkanının bu millete sözü var. Sözü şudur; Fetullahın inlerine gireceğiz diye. Ama görüyoruz ki FETÖ’nün inlerine girilemiyor” şeklinde konuştu. 
MHP İL BAŞKANINDAN İZİN ALACAĞIMI BİLMİYORDUM! 
MHP eski Kayseri Milletvekili ve Ticaret Odası Başkan adayı Başkan Hasan Ali Kilci, MHP İl Başkanı Baki Ersoy’un, Ticaret Odası adaylığı ile ilgili olarak bir süre önce yaptığı, “Bizimle görüşmesi istişare yapmadık” sözlerine de cevap vererek,  “MHP İl başkanından izin alınacağını bilmiyordum. Bilseydim izin alırdım.” dedi. 
KİLCİ, YILLAR SONRA AÇIKLADI... 
Kilci, Kayseri’de de ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıların olduğunu ve o dönem Özhaseki’ye “Raylı Sistemi yer altından götürmesi yönünde açıklama ve eleştiri yaptığı için Özhaseki’nin kendisine kızıp,  küstüğünü söyledi.
Kilci, Bakan Özhaseki ile yaşadığı küslüğü yıllar sonra açıkladı. AK Parti hükümetinin 16 senelik iktidarı döneminde Kayseri’den, Ankara’ya tek şeritle gidip gelemediklerini savunan Kilci, duble yolların her sene tadilat gördüğünü ve bu tadilatların yandaş firmaları zengin ettiğini ileri sürdü.
ÖZHASEKİ'DEN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI.... 
Kilci'nin ölüm haberinin ardından Özhaseki de baş sağlığı mesajı yayınladı ve şu ifadeleri kullandı: 25. Dönem Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci’ye Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerime başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun.
İşte yalan dünyaydı ve bu şehirden bir Kilci geçti. 
Son yıllarında da rüzgar gibiydi ve yine öyle geçti. 
Sağlık nedenlerinden dolayı belki bir süredir rüzgarı dinmişti, ama yukarıda da görüldüğü gibi Kilci hiç değişmemişti. 
Devre göre şekillenmemişti!
Her dönem doğru bildiğini söylemişti. 
Allah rahmet eylesin...
 

Yazarın Diğer Yazıları