Cafer ZENGİN

MEMLEKETTE BAKIN NELER OLUYOR?

Cafer ZENGİN

30 Ağustos Zafer Bayramını sivil olarak coşkuyla kutlayın!
“Milli bayramları olmayanların dini bayramları da olmaz.” Aslında her şeyi özetleyen ve anlayana dedirten bir cümle.
30 Ağustos Zafer bayramı tartışmaları yine alevlendi. Bu, sadece içinde bulunduğumuz yılın meselesi de değil.
Birkaç yıldır milli bayramlara yönelik inceden inceye bir “ kalabalık kutlamama” projesi var gibi.
O yüzden pandemi bahanesi de gerçekçi değil. Nelerin, nasıl kutlandığına bakacak olursak da zaten tablo ortaya çıkıyor. O vakit yapacak bir şey yok.
Daha da kıymetini bileceğiz bu bayramların. Sivil olarak kutlayacağız coşkuyla…
Siz de evde ailece kutlayın, işte kutlayın, hatta gerekirse video konferansla hep birlikte bir araya gelip,  kutlayın, ama öyle kutlayın ki, yedi düvel kıskansın.
Milli bayramı olmayanlar çatlasın, zafer kahramanlarını, bu vatanı yurt yapanı unutanlar utansın.Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha özlemle, saygıyla ve rahmetle anıyoruz. 
                              *********
OSB’de virüs nedeniyle kepenk mi kapatıldı?
Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yaşanan Koronavirüs sıkıntısını günler önce aktarmış ve durumun vahametine dikkat çekmiştik. Aslında virüs tabii ki her yerde, ama OSB gibi insanların çoklu halde bir arada çalıştığı yerlerde tehlikenin boyutu daha da fazla. Dün yine dikkat çeken haberler geldi ve bölgede birçok fabrikanın virüs vakaları nedeniyle üretimi yarı yarıya durdurduğu ifade edildi. Gerçekten bu tabloya bakınca virüs konusunda yapılan ibretlik konuşmalara, uyarılara kulak vermek gerekiyor. 
                           ***********
Başıboş köpeklerin saldırısı vatandaşı korkutuyor!
Osman Kavuncu Mahallesi, Kadir Has Stadyumu çevresinde akşam spor ve yürüyüş yapan vatandaşlar, başıboş köpeklerin saldırısına uğruyor. Bu konuda dert yanan vatandaşlar, korku ve endişe içerisinde olduklarını belirterek, ilgili birimlerin bu konuda harekete geçmesini talep ediyor.İnşallah, Hacılar’da yaşanan ve bir lise öğrencisinin ölümüyle sonuçlanan acı olayın bir benzeri yaşanmadan bu köpekler konusunda gerekli adımlar atılır. İlla bir şey olsun da harekete geçilsin hastalığının son bulması gerekmez mi? O zaman yetkililer göreve… 
                        ***********
Güne dair dökülenler…
Silik karakterlerle, kişiliksiz bir zamanın seyrindeyiz...
Susmanın para ettiği, birbirini satmanın, laf taşıyıcılığının prim yaptığı namert bir yolun eşiği.
Sabah git, akşam gel, ama sorgulama, okuma, takla at, yalakalık yap acizliğiyle geçen zavallı ömürlerin tükenişi içindeyiz... 
Seyretmekteyiz!
Ekmekle korkutmanın, alın terini, hakkı satarak , hak yiyerek havalanmalın, eli arkada gezmenin namertliğinin ta dibindeyiz.
O yüzden  bari maske, mesafe ve temizliğe dikkat edelim. 
Çünkü bu dünya hayal ettiğimiz, adalet diye haykırdığımız o dünya değil...

Yazarın Diğer Yazıları