Ahmet ZORLU

SUÇA ORTAKLIK ETMEK..

Ahmet ZORLU

Söyleme geldiğinde, “Aynı gemideyiz kardeşim, kaptana destek olmak lazım. Gemi batarsa, hepimiz batarız…” kolaycılığı.

Hayır kardeşim, yanılıyorsun.

Seni bindirdikleri gemi Bermuda Şeytan Üçgenine doğru sürüklenen, kaptanını ve rotasını yitirmiş, korsanlarca yağmalanmış bir halde meçhule doğru ilerliyor.

Onların Gemisinde ise, her akşam yemeği bir balo havasında.

Ne ararsan var.

Gemidekiler sohbete, “Bu yaz alış-veriş için Londra’ya uğradığımda” diye başlıyor.

Onların Gemisinin yakıtı, bazı kamu bankalarının gece yarısı parayı zıplattıklarında ya da yarı fiyatına düşürdüklerinde katlayan paralarından sağlanıyor.

Senin bindiğin gemi ise rüzgarın esmesine ve rüzgarın insafına terk edilmiş.

Yani artık kaniyim.

Aynı gemide değiliz.

Senin yaktığın Doğalgaza 30 günde iki ayrı zam yapılıyor, onlar ise saraylarının bahçesinde Hurma yetiştirebilmek için atmosferi bile ısıtıyor.

Onların Gemisindeki banka geceyarısı ederinin yarı fiyatına dolar satarak birilerinin köşeyi dönmesini, ya da doları fırlatarak dolarcıklarının değerini artırıp zengin olmalarını sağlıyor. Sana ise günlük ihtiyaçlarına zam yapılarak sefalete bir adım daha yaklaşman sağlanıyor.

Bak, sana uyanman için birkaç örnek.

Hariri Ailesi, Türk Telekom kumpasından net 10 milyar dolar götürdü. Bu büyük vurguna göz yuman ve imza atanların götürdükleri miktar bilinmiyor.

Sahibinin sesi Gazetesi evlilik yaşının 14’e indirilmesi ve boşanmalarda nafakanın kaldırılması gerektiğini manşetine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın ‘Yastık altındaki döviz ve altınlarınızı bozdurun çağrısı yaptığı hafta bankalardaki dolar cinsinden döviz mevduat hesaplarındaki para 1.3 milyar dolar arttı.

Doğalgaz ve Elektriğe bir ay geçmeden ikinci kez zam yapıldı.

MHP Liderinin önerisi ile Ahlat’a 10 dönüm arazi üzerine, 1071 metrekare kapalı alanlı Cumhurbaşkanlığı Köşkü inşa edilmesi için çalışmalar son hız sürüyor.
Türkiye’nin ve Kayseri’nin alanında istikrarlı, tanınmış firmaları Konkordato ilanı için sıraya girdi. Kapanan fabrikalarda işlerine son verilen çok sayıda insan ne yapacağını bilemez durumda.
Kanunen, başka alanda kullanılamayacağı bilinen İşsizlik Sigortası Fonundaki 125 Milyar Lira sessiz sedasız hazineye devredildi.

Yetmedi, Merkez Bankası’nın ‘İhtiyat Akçesi’ yani devletin kefen parası bile iç edildi.
Mühendislik Fakülteleri 40 sorunun 5.75’ine doğru cevap veren öğrencilere kapılarını açtığı halde öğrenci bulamıyor. Eğitimde bu yıl da birkaç basamak daha geriledik.

Göcek Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı da bitti, bitecek.

Atatürk Orman Çiftliği Arsasına dikilen Sarayda da işler yolunda.

Köylünün okulunu kapatan anlayış, lise çağındaki köydeki genç dimağlara verdiği taşıma hizmetini de durdurdu. Şimdi çocuklara “Ya köyden ilçeye geliş-gidiş giderini kendin karşılayacaksın, ya da Tarikat veya Cemaat Yurdu’nda kalacaksın” dayatmasında bulunuluyor.

Sekayı kapatıp arazilerine TOKİ İnşaatları diken, yönetim binasını da müze yapan anlayış yüzünden gazete kağıdı bulamayan gazeteler sayfa azaltarak tasarruf dönemine başladı. Bir bölümü kapısına kilit vurmak zorunda kaldı.

Saraydan korktuğu için parasal konularda karar almakta hep geciken Merkez Bankası’nın son 7 yılda yaptığı enflasyon rakamları ile ilgili tahminler tutmadı, tahmin edilenin üzerinde çıktı.
Gezi eylemleri sırasında “Camide içki içtiler” yalanını basına servis eden Yasin Yıldız, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı’na atandı.
Narenciye Deposu güzel ülkemde 1 kilo limona hasret bırakıldık..

Ülke Tarım ve Hayvancılığını yok eden zihniyet, Tohum’da bile bizi İsrail’e mahkum etti. Yerli tohum kullanana artık para cezası veriliyor.
Ülkemizde mevduat faizleri yüzde 25, kredi faizleri de yüzde 30-40 aralığına fırladı. 
Dünyanın Şarbonlu hayvan, kokuşmuş et pazarı haline getirildi ülke. Ama hiçbir yönetici Tarım ve Hayvancılığımızın neden bu halde olduğunun sorumluluğunu bile üzerine almıyor, almak istemiyor.

Ormanlarımız cayır cayır yandı. Ama Türk Hava Kurumu yönetimi iktidar gibi düşünmediği için bu kurumun yangın söndürme uçakları hangardan dışarı bile çıkarılmadı. Yangın söndürme işi hiç uçağı olmayan yandaş bir müşavirlik firmasına ihale edildi.
Bu iktidarın semirttiği sözde muhafazakar ve milliyetçi tabakadan 135 bin tanesi geleceğini İngiltere’de ev satın alıp vatandaşlık hakkı elde ederek güvence altına aldı.
Hayır arkadaş, sizin dümeninde oturduğunuz ve lüks kamaralarına yerleştiğiniz Titanic, Bermuda Şeytan Üçgenine doğru ilerliyor.

Sizi omuzlarında taşıyanların bindikleri gemi ise kaptansız, dümensiz mechule sürükleniyor.
Biz ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapurunda yerimizi aldık ve Samsun’a doğru ilerliyoruz.
Zira uyardık, tehlikeli sularda yüzüyorsunuz dedik, ama dinlemediniz, dinlememekte de ısrar ediyorsunuz. 
Bu da geçer Ya hu ile gideceğiniz menzil korkarım felakettir, korkarım dikta rejimidir.
Biz bu suça, biz bu ayıba ortak olmadık, olmayacağız.

Yazarın Diğer Yazıları