OLUR MU, BENCE OLMAZ..
Ahmet ZORLU
2019 Mahalli İdareler seçimlerine bir yıl dolayında zaman kala, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı başta olmak üzere, AKP Cenahından belediye başkanlıkları için sinyal vermeye başlayanlar ortaya çıkıyor yavaş yavaş..
Önceki gün, bir gazetede Taner Yıldız’ın ok atarken bir fotoğrafı yer aldı ve ‘Hedefte Büyükşehir mi var’ diye bir manşet, vatandaşın “AKP Taner Yıldız’ı mı cepheye sürecek?” sorusu sormasına neden oldu.
Eğer AKP Büyükşehir Belediyesini yönetmekten yoruldu ise, isabetli bir aday olur Taner Yıldız..
Neden mi?
Anlatalım efendim..
Yaptığı uzun süreli bakanlığı döneminde Doğu ve Günaydoğu’da tüketilen kaçak elektriğin bedelini, Kayserili, Yozgatlı, İstanbulluların omzuna yükleyen buluşu ile de bilinir kendileri.
Hatırlarsınız, bir mahkeme kararı üzerine başta Kayseri olmak üzere, ülkenin dört bir yanında elektrik şirketlerine akın eden vatandaşlar, şimdiye kadar ödedikleri kayıp kaçak bedellerini hesaplatmış, umutla bu paraların kendilerine ödeneceğini beklemeye başlamıştı.
Sayın Yıldız dâhiyane bir buluş yaparak, torba yasanın içine attığı bir hükümle bu bedellerin vatandaşa ödenmesinin önüne geçen Enerji Bakanımızdır.
Sadece bu kadar mı?
Kamuya ait Elektrik dağıtım işini ülke genelinde özel sektöre dağıtan bakandır aynı zamanda. Şimdi, bütün illerde Elektrik Dağıtım Şirketlerinin başında iktidara yakın isimler oturmaktadır.
Kamuya ait Hidroelektrik santrallerini de kendisi bakanken özel sektöre devretmiştir.
Aklıma geldi, Boydaklara satılan bir hidroelektrik santrali vardı sahi, onun akıbeti ne oldu acaba.
Onun başında da mı kayyum oturmaktadır.
Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarındaki artışları otomatiğe bağlayan da dönemin Enerji Bakanı Sayın Taner Yıldız’dır.
Hani dolar mı arttı, benzine, mazota, gaza tuza zammın mimarı yani..
Ne diyor günümüz bakanlarından biri, “Zammı biz yapmıyoruz, otomatik oluyor..”
İşte bu otomatik zammın dahisidir kendileri..
Memleket yöneticilerinin yakınlarına dağıttığı öne sürülen GES ruhsatlarından ise hiç ama hiç bahsetmek istemiyorum.
Bu gün gelinen noktada, yüz liralık elektrik yakıyor, 200 lira ödüyorsanız, sizi her ay isyan ettiren elektrik ve doğalgaz faturaları ile karşı karşıya kalıyorsanız, son ödeme tarihini 10 dakika geçtiğinizde elektriğiniz kesilsin kesilmesin 30 lira açma-kapama bedeli ödüyorsanız, aldığınız her 2 liralık benzin için 6 küsur lira, 2 liralık mazot için beş küsur lira, 2 liralık doğalgaz için 4 küsur lira ödüyorsanız, her fatura öderken de, kızıyorsanız, aklınızda bulunsun eski bakan.
Zira bütün bunların buluşçusu Sayın Taner Yıldız.
Ama Allah var, siyasete atılmadan önce uzattığı sakalını genel müdürken de, milletvekili iken de, bakan iken de hiç kesmemiştir.
Sünnet-i Seniye konusunda çok hassastır.
Ama Yüce Dinimiz İslam’ın kul hakkı konusundaki hassasiyetlerine de dikkat etmek gerekir.
Yani sevgili dostlar, Sayın Bakanın omuzlarında, bir Kayseri’nin, bir Türkiye’nin yetimlerinin, fakirlerinin, zenginlerinin tamamının hakkı vardır.
O nedenle Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı AKP açısından isabetli bir tercih olur, millet oy pusulasının yanına ödediği faturaların da hesabını koyup sandığa atar hiç değilse..