Ahmet ZORLU

NE ARA BU KADAR BOZULDUK.

Ahmet ZORLU

Bir tarafta, çıkacak bir kargaşada temizleyeceği insanların sayısını ilan eden sadist anlayış.
Diğer yanda, aldığı 2 ekmeğe karşılık kasaya 50 lira uzatıp, “Para üstünü askıda ekmek kumbarasına atın” diyerek, sessizce uzaklaşan, iyilik timsali adam.
Bir yandan “Bir daha sokağa çıkarsak, listelerden, kimleri toplayacağımızdan haberiniz var mı? Karınızı çocuğunuzu nasıl koruyacaksınız, hiç düşündünüz mü?” diye tehdit eden Işid Militanı görünümlü canilik simgesi.
Diğer yandan Belediyenin açtığı ‘Askıda Fatura’ uygulamasına girerek hiç tanımadığı 3 kişinin faturalarını seçip bedellerini yatıran hiç tanımadığımız adam gibi adam.
Bir yandan, evindeki tabancasını, tüfeğini, baltasını, satırını kuşanıp sosyal medyada pozlar veren, katil ruh.
Diğer yandan, dışarıdaki sokak hayvanları aç kalmasın diye seferber olan yüreği sevgi dolu örnek insan.
Bir yandan şu sıkıntılı dönemde yönettiği beldenin, kentin halkına yardım ulaştırmak için önüne konan engelleri bir bir aşan yönetim anlayışı.
Diğer yandan, o yönetim anlayışının elini-kolunu bağlamak için olmadık engeller çıkaran ilkel tutum.
Bir yandan, 2 aydır içerde kalan ve verilen izni, şehitliğe koşarak şehitlerimize Fatiha okuyarak değerlendiren elleri öpülesi yaşlımız..
Diğer yandan, “Gömdürmeyiz, gömerseniz çıkarır yakarız” diye cenazeye kafa tutan, cehaletin insan kılığına bürünmüş hali.
Bir yandan, birlik, beraberlik, kardeşlik ve ülkenin geleceği için siyaset kurumlarını bir masa etrafına toplamaya çağıran Sağduyu.
Diğer yandan toplumu bölen, yarısını teröristlikle, bölücülükle, ihanetle yaftalayan, kendinden başkasını küçük gören, aşağılayan abideleşmiş Kibir.
Bin yanda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerini aşağılayarak, insanları kula kul hale getirmeye çalışan gerici yobaz zihniyet.
Diğer yanda, Cumhuriyetin aydınlığında büyümüş, her türlü şiddeti ve zorbalığı reddeden pırıl pırıl bir gençlik.
Bir yanda, Aziz Sancar gibi dupduru, apaydın, ülkemizi gururla temsil eden ve bilimi her türlü değerin üzerinde tutan anlayış.
Diğer yandan, Aziz Sancar’ın doğduğu toprakları Türkiye Cumhuriyetinden Koparmaya şartlandırılmış, emperyalizmle kol kola girmiş azılı terör.
Bir yanda, Başkomutan Meydan Muharebesi sonrası alanı gezen ve yerde gördüğü Yunan Sancağının yerden alınmasını isteyen, esir düşen Yunan generallerini ayakta karşılayıp çay ısmarlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk.
Diğer yandan, Cumhuriyetten 90 yıl sonra bile “Keşke Yunan galip gelseydi diye kıvranan bir insan müsveddesi ve bu insan müsveddesine ölümünün yıldönümüne ‘Üstad’ diye methiyeler dizen Cumhuriyetin belediye başkanı.
Bir yanda, Yüce Yaradan, onun Kitabı Kur’an-ı Kerim ve Peygamberi yerine yatırlardan, asalak dinbazlardan umut dilenen bir zavallılar güruhu.
Diğer yandan ülkenin kurucusunun anıtı önünde, başı dik, alnı açık bir şekilde, “Emanetin emanetimizdir” sözü veren aydınlık bir gençlik.
Bir yandan, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek için gecesini gündüzüne katan bir avuç idealist eğitimci.
Diğer yandan, hurafeyi, ilkelliği eğitim kurumlarına sokmak için her fırsatı değerlendiren bilim düşmanı sözde eğitimci modeli.
Bir yandan, yaşanan şu pandemi döneminde, umudunu bilime bağlamış, bilimin rehberliğinde önlemlerini almış çoğunluk.
Diğer yanda, Covit19’dan korunmak için üfürükçüye kendisini üfürterek Corona’ya yakalanan, cehaletin ete kemiğe bürünmüş kıpırdayan, konuşan hali.
Bir yanda, huzur diyen, barış diyen, umut diyen, gelecek diyen, üretim diyen, istihdam diyen, iş diyen, aş diyen sessiz çoğunluk.
Diğer yanda, bu çoğunluğu aşağılayan, millete tepeden bakan, toplumu ulus olarak değil, teba olarak gören kibir.
Bir yandan, demokrasi diyen, adalet diyen, insan hakları diyen, laiklik diyen, basın özgürlüğü, parlamenter demokrasi diyen, güçler ayrılığı diyen, duyarlı büyük kitle.
Diğer yandan o kitleyi tehdit ederek tek adam hakimiyetini sağlamaya çalışan azgın azınlık.
Neler oluyor Allah Aşkına.
Ne ara bu kadar bozuldu bu milletin ayarları?
Ne ara bu kadar kötülükle beslenir hale geldik?

Yazarın Diğer Yazıları