Ahmet ZORLU

İŞSİZLİK ARTACAK MIŞ..

Ahmet ZORLU

Melikgazi, ardından Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, Kayseri Milletvekili, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı, Ankara Büyükşehir Belediyesi yenik başkan adayı, AKP’nin yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı,Sayın Mehmet Özhaseki,  Corona sonrası hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirterek, “Türkiye yeni dönemde üretim üssü olmaya çok müsait bir ülke” buyurmuşlar.
Bu sözünden başlayalım.
Kulağa çok hoş geliyor, ‘Üretim üssü’ olmak.
Ama mesele ne üreteceksiniz? Nerede üreteceksiniz? sorularında odaklanıyor.
Zira, “Fabrika mı bıraktınız, Tesis mi bıraktınız üretim yapacak?” derlerse cevap veremezsiniz.
Şimdi kapattıklarınız ve sattıklarınızın listesini buraya almaya kalksam, sayfalara sığmaz.
Sayın Özhaseki analizlere devam ediyor. Kentlerde dikey mimarinin başa bela olduğunun yine bu salgında anlaşıldığını, bahçeli ev fiyatlarının arttığını dile getirmişler.
Yıllardır yazıyoruz çiziyoruz.
“Çok değil bir kaç yıl sonra Alpaslan Mahallenizde yaptırdığınız 300 metrekarelik daireler kelepir fiyatına bile alıcı bulamayacak” diye..
Geçte olsa bu gerçeği fark ettiniz ama Sahabiye’ye diktiğiniz Beton Abide, Şeref nişanınız! olarak uzun yıllar, bu kenti sevenlerin size rahmet okumasını sağlayacaktır sanırım.
Özhaseki, yerel yönetimler olarak doğacak fırsatlar üzerinde çalışmalar yaptıkların, araştırma aşamasında olduklarını da beyan etti.
Evet Ramazan Ayı boyunca bu konudaki çabalarınızı yakından gözlemledim Sayın Genel Başkan Yardımcısı.
Bu fırsatlar konusunda yorduğunuz kafa sonucu Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Okçuluk Merkezi’ ile ‘Millet Bahçesi’,  Melikgazi Belediyenizden Kadir Mısıroğlu için taziye ilanı ile Mehmet Zahit Kotku adına yaptırılacak binaya sağlanan katkı çıktı.
Halka dokunan çalışmaları ile Talas Belediyesi’ni ayrı tutuyorum, ama diğer belediyeleriniz bu dar zamanda halkın sorunlarına yönelik tek bir adım atmayı bırakın, parmağını bile oynatmadı.
Kayseri Halkı, Ankara’da, İstanbul’da, Antep’te, Konya’da yapılan çalışmaları iç geçirerek ve gıptayla izlediler, pandemi sürecinde, izlemeye de devam ediyorlar.
Mehmet Özhaseki, büyük projelerin halkta ilgi uyandırmadığını da belirterek,  "Son seçimlerde gördük ki çok büyük yatırımlar ve hizmetler vatandaşlar tarafından kanıksandığı için vatandaş tarafından takdir hissi ile karşılık verilmiyor. Devasa yatırımlar yapılıyor. Vatandaş, 'Devletin işi değil mi bu zaten?' diyor. Vatandaşlar AK Parti dönemiyle adeta hizmete doydu. Vatandaşlar insana dokunan, çevreye saygılı projelere önem veriyor. 'Ben acayip yatırımlar yapacağım' diye ortaya çıkıp da milyonlarca dolar belediyelerini borçlandırmasınlar. Yıllarca belediye başkanlığı yapmış biri olarak söylüyorum. Çevreye saygılı projelere önem versinler, bu tür hizmetlere yönelsinler.”
Bu sözler üzerine 30 dakika düşündüm.
Özhaseki’nin yaptığı bir ‘Devasa Proje’ var mı diye..
Ben buladım.
Hakkın vermek gerek, Sayın Mustafa Çelik sayesinde bir kültür atağı başlatıldı, çok güzel kütüphanelere kavuşturuldu bu kent.
Onun ötesinde Kocasinan Bulvarı üzerine yapılan 3 katlı apartman yüksekliğindeki üst geçidi saymazsanız, “Bu Mehmet Özhaseki’nin eseridir” diye övünülecek bir kurum, bir yapı gösterin.
Hele Başkanın söylediği, "Belediyelerimizin başarı oranı çok yüksek." Sözü üzerine bana bir gülme geldi ki, sormayın.
Önümde Piar Araştırma Şirketi’nin dumanı üstünde anket sonuçları var.
İlk sırada, Ankara Halkının size karşı tercih ettiği Mansur Yavaş var.
İlk 10 Belediye Başkanının 7 tanesi Millet İttifakı listesinden seçilen isimler.
Sayın Özhaseki, CHP’li belediyelerin önlerini açmak için AKP’li meclis üyelerinin sergiledikleri yapıcı tutumu! da övüyor ve CHP’li belediyelerin Mağdur edebiyatı yaptığını iddia ediyor.
Sayın Özhaseki, Türkiye’de yaşayan herkes yandaş olmayan bir-iki tv kanalı ve sosyal medyadan, meclis üyelerinizin, onların yetişemediği yerde İçişleri Bakanlğı’nın Ankara’da, İstanbul’da  hizmeti nasıl engellediklerini canlı olarak izliyor ve not ediyor.
Ondandır Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu şimdiden Muhtemel Cumhurbaşkanı adayı sıralamasında yerlerini aldılar.
Yani Sayın Özhaseki, bu gazetenin dün manşete çektiği sözlerinizin sadece “Yeni dönemde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, işsizlik ve ekonomik sıkıntı artacak” bölümüne katılıyorum. Onun dışındaki bölümlerine aslında siz bile inanmıyorsunuz, ama söylemekle yükümlü bir makamda olduğunuz için dillendiriyorsunuz.

Yazarın Diğer Yazıları