Ahmet ZORLU

ESKİSİ GİBİ OLMAYABİLİR..

Ahmet ZORLU

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, tartışmalı ve kavgalı oylamalarla  aldığı Anayasa Değişikliği kararını, daha Sayın Cumhurbaşkanı imzalayıp referandum kararı verilmeden Türkiyem adeta ikiye bölündü.

Elinde malzemesi tükenen iktidarın tepe adamlarından Numan Kurtulmuş, Kasım seçimleri öncesi olduğu gibi huzur ve istikrarın referandumdan çıkacak Evet’e bağlı olduğunu ilan etti.

Hükümetin bakanı, daha şimdiden ‘Hayırcılar korkaktır’ diyerek eteğindeki nifak tohumunu saçmaya başladı.

Sahibinin sesi Araştırma Şirketleri, referandumdan Evet çıkacağını, milletin kafasının karışıklığının o zamana kadar giderileceğini dillendirerek algı oluşturmaya çalışıyor.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın kızı ve danışmanı, kendisine ait hesaptan anket başlatıyor, ‘Hayır’lar yüzde 78’e vurunca hemen iptal ediliyor.

Şunun açık ve net olarak bilinmesi gerekir.

Milletin, bu Anayasa değişikliği konusunda kafasında onlarca soru vardır ve henüz karar vermemiştir.

O nedenle ‘tulum hayır çıkar’ edebiyatı yapanlar da, ‘evet işi tamam’ diye düşünenler de kesin bir yanılgı içerisindedir.

Zira, milletin önünde Suriye’de yaşanan enteresan savaş için oraya gönderdiğimiz Kahramanlarımızın sağ salim Türkiye’ye ne zaman dönecekleri sorusu vardır.

Zira Millet,  ülkenin terör sarmalından ne zaman kurtulacağını merak etmektedir.

Zira Millet, ekonomide yaşanan ve felaketin ayak sesleri olarak algılanan gelişmelerin ülkemiz lehine ne zaman dönüşeceğini merak etmektedir.

Zira Millet, Fetö Terör Örgütü ile mücadele için ilan edilen OHAL’in, Fetöcülerden çok toplumun başka kesimlerini etkilemesini, buna karşılık siyaset kurumuna dokunulmamasını yorumlamaya çalışmaktadır.

Zira Millet, düşen iç üretim, gerileyen ihracat, gittikçe büyüyen bütçe açığı ve işsizlikle ilgili, görev verdiği milletvekillerinden sağduyulu bir ses beklemektedir.

Zira Millet, gittikçe kalitesi düşen eğitimin  çağdaş standartlara ulaştırılmaması için sergilenen çabaların tersine dönmesini kimin sağlayacağını düşünmektedir.

Zira Millet, 3 milyon Suriyeli Mülteci içinde eli silah tutanlarının Türkiye Gecelerini renklendirirken, eğlence mekanlarını doldururken, bizim askerimizin orada kan ve can vermesini anlamaya çalışmaktadır.

Zira Millet, telefon faturası vicdan sınırlarının üzerinde çıkan milletvekili hakkında CHP’nin ne yapacağını merak etmektedir.

Zira Millet, Başbakan Yardımcısının ‘Vergiler yetmiyor’ sözünden sonra gelecek yeni zamların bütçesini ne kadar sarsacağını düşünmektedir.

Ama biz ne yapıyoruz.

“Yukarda bir kaçını sıraladığımız sorunları bir kenara bırakarak. Memleketin tapusunu tek adama ver” dayatmasında bulunuyoruz.

Vatandaş ise soruyor:

“Tamam verelim tapuyu da, vereceğimiz tapu, yukarda yaşadıklarımızın hangisine çözüm olacaktır. Ya da bunca sıkıntı, bunca sorun sarmalında, yangından mal kaçırır gibi meclisteki vekillerin bu çabası nedendir?”

Türkiye’de, seçim ve referandum gibi topluma danışılan dönemlerde, genelde sağduyulu kesimin görüşüne kulak kesilirim ben. Zira onların görüşü doğrultusunda tecelli eder irade genelde.

Bunlar, esnaftır, tacirdir, çiftçidir, küçük ve orta boy işletme sahibi üreticidir, memurdur, işçidir..

Bu saydıklarımın tamamı ise tek bir konuya destek verir; İstikrar..

İktidar Partisi’ne önerim..

Eğer Türkiye’de, ekonomide, asayişte, siyasette, dış politikada, kamu yönetiminde, yargıda, emniyette istikrar üst düzeyde diyorsanız hiç vakit kaybetmeyin, referandum sandığını önümüze getirin.

Ama yukarda saydıklarımda görüşünüz “Bu konularda maalesef sınıfta kaldık” noktasında ise  hiç tavsiye etmem.

Zira, Haziran seçimleri öncesi milletin size çıkardığı ‘uyarı’  tebligatını tebellüğ etmediniz. Sudan sebeplerle yeniden sandığa gittiniz ve Millette size son bir şans verdi.

Kasımdan sonrası için istikrar ve huzur vaat etmiştiniz, huzursuzluk getirdiniz.

Kasımdan sonrası için refah vaat etmiştiniz, kaşıkla verip kepçeyle geri aldınız.

Kasımdan sonrası için demokratik adımlar vaat etmiştiniz. Cezaevlerinin artan kapasitesi bile yetersiz kaldı, cezası az kalanları, cezasını tamamlamadan sokağa saldınız.

Siz bilirsiniz ama, bu referandum kararından sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayabilir.

Benden uyarması..

Yazarın Diğer Yazıları