ANLAT ANLAT..
Ahmet ZORLU
Adam bu günleri düşündüğü için yerel TV’lerin büyük bölümünü çok önceden kendisine bağladı.
Gazetelerin büyük bölümü, kendileri ‘Leb’ demeden “Leblebi” manşeti atıyor artık.
Bir soru üzerine başlıyor, Fetöyle ilgili konuşmaya;
“Bu yapının tabanı dini duygularla samimi olarak bu harekete girdi. Ortasını oluşturanlar da ticari endişelerle yer buldular. Bu yapının çatısının ise bir ihanet yapılanması olduğunu ilk olarak Sayın Erdoğan fark etti. Başlatılan mücadele ile bu örgüt etkisiz hale getirildi.”
Aslında biliyorum, ortak yayında soru soranların tamamı içlerinden ‘At at, dinliyoruz’ diyorlar, ama soru sormaya gelince dilleri varmıyor. Konuyu değiştiriyor, Kent Hastanesinin ne kadar büyük bir ihtiyacı giderdiğini filan soruyorlar.
Bir an düşündüm, aynı programda olsaydım, herhalde şöyle sorardım;
“Sayın Bakan, şu ABD gezisinde Fetullah Gülen’i ziyaret ettiğinizde hani, Hocanın size imzalayıp hediye ettiği kitaba hoca neler yazdı, kitabın adı neydi?”
Sonra devam ederdim;
“Ve Sayın bakan, bu ihanet yapılanmasını ilk Erdoğan fark etti diyorsunuz da, 90’lı yılların sonlarında Nuh Mete Yüksel’in hazırladığı iddianameye de mi bakmadınız. Dönemin Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral’ın hazırladığı raporu da mı görmediniz. Hadi onları geçtik, 2004 yılında, bu yapıyla mücadele için alınan MGK kararında, Sayın Erdoğan ve o günün bakanlarının imzası var, bunları da görmediniz?”
Ardından son soruyu sorardım;
“Ve Sayın Bakan, Melikgazi ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, bu örgütün eğitim koluna okullaşmaları için ne kadar arsa sağladınız. Kaç işadamından ricacı olup okul ve yurt yaptırdınız, Afrikadaki okulları, hastaneleri için ne kadar para topladınız. Oturma Grubunuzdan kaç işadamı şu anda Föte’den sanık olarak yargılanıyor, ya da yurtdışında kaçak. Özhaseki istedi bizde yaptık diyen kaç işadamının mahkemede ifadesi var”
Evet Sayın Bakan, ortak canlı yayınını izleyenler ‘Anlat anlat dinliyoruz’ demekten kendilerini alamadılar.
Zira, sadece 2017’de Kayseri’nin kişi başına aldığı kamu yatırımı oranı bakımından Türkiye 78.’incisi olduğunu bilmiyorlar mı sanıyorsunuz.
Artık Dünyada uygulanıyor dediğiniz kent Hastanesi Modelinin sadece İngiltere’de uygulandığı ve vazgeçildiğini bilmediğimizi mi sanıyorsunuz?
Kayseri’nin, gelişme noktasında kıyaslandığı şehirlerden Konya’nın kentimizi fersah fersah geçtiğinden haberimiz yok mu sanıyorsunuz?
Zadeleri temize çıkarmak için garibanların hayatlarını söndürdüğünüzü, hayatlarını kesip biçmediğinizi mi sanıyorsunuz?
Kararnamelerle dürüst, vatansever, aydın insanları kamudan uzaklaştırmadığımızı sanıyorsunuz?
17-25 Aralık sonrası bile, 15 Temmuz’da kapatılan sözde ‘Sivil toplum kuruluş’ yöneticilerine, “Fetullah Gülen Fabrika ayarlarına dönsün, mücadele biter” dediğinizi unuttuğumuzu mu sanıyorsunuz?
Fetullah Gülen’in soyadından esinlenerek, gariban ailelerin çocuklarını “Fetullah Gülen’in neferi öğretmenlerle, ‘Gülen Yüzler Projesinde’ bir araya getirdiğinizi bilmiyor muyuz sanıyorsunuz..
Sayın Cumhurbaşkanının, “Fetöyle mücadelede bizi yalnız bırakan belediye başkanlarını not ettik” dediği belediye başkanlarından birinin siz olduğunuzu bilmediğimizi mi sanıyorsunuz?
Başta parti teşkilatlarınız olmak üzere, AKP’lilerin ‘Şimdi biz bu fetö himayecileri korosuna milletten nasıl oy isteyeceğiz’ diyerek tatile girdiklerini bilmediğimizi mi sanıyorsunuz?
AKP’nin kalesi illerin başında gelirdi Kayseri.
24 Haziran’da parlamento seçimlerinde, AKP seçmeni ve tabanı size iyi bir uyarı vermeye hazırlanıyor.
Yaptığınız ortak yayınlar da sizi kurtaramayacak.
Benden söylemesi..