Ahmet ZORLU

AK BELEDİYECİLİK..

Ahmet ZORLU

Melikgazi Belediyesi eski Başkanı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, Kayseri Milletvekili, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı, Ankara Büyükşehir Belediyesi seçilemeyen Başkan Adayı, AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Özhaseki, Ak Belediyeciliğin farkının pandemi süresinde bir kez daha ortaya net şekilde çıktığını belirterek, “Ak Belediyeler bahane değil hizmet üretir” buyurmuşlar.

Örnek olarak ise topladığınızda, mültecileri saymaz isek, Ak Belediyelerin ürettiği, kişi başına bir adet düşen maske sayısını gösteriyor.

Hayır Sayın Özhaseki, Ankara Halkı’nın sizin yerine göreve getirdiği Ankara Büyükşehir Belediyesi bile tek başına sizin bütün belediyelerinizin yaptıklarının ötesinde halka hizmet sunmayı başarmıştır bu sıkıntılı dönemde.

Sürece bakın ve inceleyin.

Daha ölümlerin başlamasının haftasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ‘Maskematik’ üretimi yaparak toplu taşım duraklarına koymuştur.

İktidardan vaat edilen 5 maske beklenirken adını sayamayacağım onlarca belediye ilçesinin, beldesinin tüm hanelerinin kapılarını çalarak evlere maske, dezenfektan bırakmıştır.

Acı olan, bu belediyelerin kahır ekseriyeti Millet İttifakının belediye başkanları idi.

İçlerinde yok muydu AKP’li Belediyeler, hem de çok sayıda.

Büyükşehir Belediyesi olarak Konya ve Antep’i örnek gösterebiliriz.

Mesela Talas Belediyesi.

Kayseri’nin diğer belediyeleri daha ne yapacaklarını bilemezken, Talas Belediyesi evlere tek tek dezenfektan ve maske dağıtabilmiştir.

Aynı zaman diliminde Melikgazi Belediye Başkanı ise, toplumun nefretini kazanmış bir isme ‘Üstad’ yakıştırması ile taziye ilanları yayınlıyordu.

Büyükşehir Belediyemiz ise, sanki Türk Sporu için çok elzemmiş gibi Okçuluk Merkezi’ne 10 milyonluk yatırım için temel atıyordu.

Kocasinan’ı ise günler sonra kendini toparlamış bir şeyler yapmaya çabalarken görebildik.

O kadar ki, Millet İttifakının belediyeleri sergiledikleri özveri ile, sergiledikleri çaba ile tüm dikkatleri üzerine topladığı için yayınlamadı mı, İçişleri Bakanlığı genelgeyi ve belediyelerin yardım toplama faaliyetlerini durdurmadı mı?

CHP’li Belediyenin aşevi faaliyetini durdurmadınız mı, bakanlık emri ile.

Oysa Aşevi kavramının mimarı değil miydiniz siz, Özhaseki olarak.

Yani Sayın Özhaseki, biz belediyecilik nasıl yapılır unutmuştuk, sizlerin görevde olduğunuz zaman diliminde.

Ankara Halkı, İstanbul Halkı, Antalya Halkı, Adana Halkı, Konya Halkı, Gaziantep Halkı, Talas Halkı yeniden hatırladılar, belediyenin zor zamanlarda, millete uzanan bir dost eli olduğunu.

O kadar ufkumuzu ve ufkunuzu daralttınız ki.

Baktı Kayseri parti teşkilatı, yerel yönetimleri nal topluyor Kayseri’nin, sizin bakanlığınız döneminde ihale edilen, ama sadece ihale edilmesi ile kalınan hızlı treni, havaalanını yeniden gündeme getirip, “Kayseri’ye Müjde” diye ortaya çıkmak durumunda kaldılar Şaban Çopuroğlu ile Memduh Büyükkılıç.

Yani Ak Belediyeler sizin dediğiniz gibi bahane değil hizmet üretmek şöyle dursun, hizmet üretmek yerine bahane ürettiler 4 aylık pandemi döneminde.

‘Ak Belediyecilik sürecinin tamamına baksana bir de diyeceksin’ belkide Sayın Özhaseki.

Ama sürecin tamamında da, yani Ak Belediyeciliğin tamamında da hala cevap bulmamış sorular,  akla uygun olmayan uygulamalar var.

Mesela ben, mesela Türk Milleti hala “Kadir Topbaş ile Melih Gökçek’i neden görevden aldınız?” sorusuna cevap bulabilmiş değil.

Yolsuzlukları oldu ise, neden yargıya teslim etmediniz.

Başarısız oldularsa neden bunu Türk Milletine deklare etmediniz.

Baksanıza hala Melih Gökçek,  yapılacak seçimlerde milletvekili, bakan o da olmazsa ilk seçimde yeniden belediye başkan adayı olacağını sanıyor.

Hemen belirteyim, Ankara Seçimlerinin kaybedilmesinin sorumlusu olarak da şahsınızı görüyor, yakın çevresine bunu her fırsatta seslendiriyor, Sayın Gökçek.

Kısacası Sayın Özhaseki, adına Ak Belediyecilik dediğiniz yönetim anlayışınız Türk Milleti’nin gözünde başarılı olmamış, bulunamamıştır.

Eğer öyle olmasaydı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı siz, İstanbul Belediye Başkanı da, Binalı Yıldırım olurdu.

O nedenle bırakın artık, milletin seçtiği belediye başkanlarının elini-kolunu bağlamayı, onları çalışamaz hale getirmeyi de, adamlar seçildikleri illere, ilçelere, beldelere hizmet üretsinler.

 

Yazarın Diğer Yazıları