Ahmet Çınar

6 SARSTI 7 YIKTI..

Ahmet Çınar

Kayserisporda, son Göztepe maçındaki 4-0’lık mağlubiyet deprem etkisi yarattı ve  Kulüp Başkanı Erol Bedir ile Kulübün Teknik direktörü Hikmet Karaman görevlerinden istifa ettiler.

Aslında, her şey 6. Haftada 6 şiddetindeki deprem etkisi yaratan Hikmet Karamanın istifası ile başlayıp, yönetimin devam kararı ile havanın sütliman görüntüsüne bürünmesinin büyük bir depremin öncüsü olduğunu her futbolsever az çok tahmin etmişti. Ne var ki 7. Haftadaki Göztepe karşısında alınan 4-0’lık mağlubiyet her şeyi gün yüzüne çıkarmaya yetti.

Bu sefer de Hem Teknik Direktör Hikmet Karaman, hem de Kulüp Başkanı Erol Bedir görevlerinden istifa ettiler.

Koskoca Kayserispor başkansız kalmayacaktı tabii ki. Yönetim kurulu kendi aralarında oybirliği ile Sn. Hamdi Elcüman’ı yapılacak olağanüstü Genel Kurula kadar Kayserispor Kulübü Başkanlığına getirdi.

Yönetimin hedefi en kısa zamanda yeni bir teknik direktörle anlaşma sağlamak şu anda.

Bu alanda, çok isimler üzerinde duruluyor. Dileğimiz en kısa zamanda eldeki kadroyu en iyi bir şekilde takım haline sokabilecek doğru bir isim üzerinde anlaşma sağlanması.

Milli maç arası, bir bakıma Kayserispor adına bir şans. Bu arayı iyi değerlendirip bundan sonraki maçlara en iyi şekilde konsantre olmak ve makus talihi tersine çevirmek için iyi bir fırsattır.

Kayserispordan istifa eden Hikmet Karaman yaklaşık bir yıldır takımın başında bulunuyordu. Kayserispora katkıları ise yadsınamazdı. Ancak son dönemdeki takım kurgusu, futbol camiası tarafından kabul görmüyordu. Yine takım içerisindeki disiplinsiz hareketlerin çokluğu, saha içerisindeki futbolcuların kafalarına göre futbol oynaması ve ardı ardına gelen kırmızı kartlar, artık hocanın etkinliğinin kayboluşunun birer göstergesi idi.

Hocanın istifasında kafama takılan, suçlu arayışındaki düşüncesini bir türlü çözebilmiş değilim açıkçası. Bakın ne diyor Sn. Hikmet Karaman:

Hiçbir  şart ileri sürmeden geldiğim bu güzel şehirde çok mutlu günler geçirdim ve yeni dostlar edindim. Ancak; Yaşadığı ve ekmeğini yediği şehrin takımının başarısızlığı beklentisiyle prim yapmaya ve bunu yaparken de sonuç alabilmek adına her yol mübahtır anlayışına sahip olanları da gördüm. Bu vesileyle görevimden istifa ederken, İ.M.Kayserispora bundan sonraki mücadelesinde başarılar diliyorum.

Bu sözlerle hoca bu sezonki başarısızlığını kime yıkmaya çalışıyor, anlamadım doğrusu.

Sayın Erol Bedir’e gelince, çok yalnız kaldığı, verilen desteklerinin gereği gibi yerine getirilmediği, artık bu yükü taşıyamadığı kanaatindeyim. Sn. Bedir istifasında:

Yönetim kuruluna, Onursal Başkan Sn. Mehmet Özhaseki’ye, tam bağımsız ve sadece  Kayserispor sevdasıyla yanıp tutuşan Kapalı Kale Grubu başta olmak üzere, bütün taraftarlarımıza minnetlerimi sunuyor, bize moral aşılayan yerel ve ulusal medyaya teşekkürlerimi ifade ediyorum. Diyor.

Bu köprüler atından daha çok sular akacak. Yarın neler getirecek, hep birlikte göreceğiz.

Bakalım neler olacak.

Yazarın Diğer Yazıları