Ahmet Çınar

BAY KEMAL...

Ahmet Çınar

Yıllar öncesi, Nazmi Toker caddesinde esnaf olan bir amcamız vardı. Daha doğrusu babamın amcasıydı. Hacı Cemil Baba da oraya takılır, boyacı sandığını oraya koyar ve eşi dostu ile orada sohbet ederdi. Zaman zaman ben de amcamızın yanına uğrar hatır sorardım. Her uğradığımda bana ''Bay Ahmet hoş geldin'' derdi. Bu  kibar hareketi çok hoşuma giderdi amcamızın. Siyasi hayatımızda bu 'BAY ' kelimesinin bu kadar tutacağını  ve Kemal Kılıçdaroğluna bu kadar yakışacağını hiç düşünemezdim doğrusu.
      Sayın Cumhurbaşkanımız R.Tayyip Erdoğan da Kemal Kılıçdaroğlunun bu ünvanı böyle kullanıp kendisine yakıştıracağını hiç tahmin etmemiştir sanki!
      Kılıçdaroğlu bilindiği üzere devlet geleneğini benimsemiş bir siyasetçidir. CHP'den 2002  yılındaki seçimde milletvekili seçilmiş ve siyasi hayata atılmıştır. Parti içerisinde sevilmiş ve bütün zorluklara rağmen azimli mücadelesi ile genel başkanlığa gelmiş bir Anadolu çocuğudur. Bugün ise, Cumhurbaşkanı adayı olarak halkın karşısına çıkmıştır.
      Sabırlı, sevecen ve dürüst yapısı ile Cumhurbaşkanlığı yolculuğunda yoğun bir mesafe alarak milyonların sevgilisi ve umudu olmuştur.
      Kendisi, sosyal demokrat olmasına rağmen, sağ iktidarların el üstünde tuttuğu bir bürokrat olmuş, zamanın Başbakanları ve Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Turgut Özal tarafından
partileri içerisindeki bütün engellemelere rağmen, özellikle, dürüstlüğü ve mali konulardaki başarılı çalışmalarıyla aranan ve güvenilen bir bürokrat olmuş ve her fırsatta devleti yönetenler tarafından  takdir edilmiştir.

       Hem devlet kademesinin, hem de halkın bu kadar güven duyduğu Kemal Kılıçdaroğlu kimdir?
       Tunceli'nin Nazimiye ilçesinde doğan Kemal Kılıçdaroğlu 1971 yılında ''Hesap Uzmanı Yardımcılığı'' sınavı sonrası Maliye Bakanlığında göreve başlamıştır.
       ilk ve Orta öğrenimini Erciş, Genç, Elazığ gibi Anadolunun çeşitli yerlerinde  yaptı.
       Yüksek öğrenimini ise Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinde tamamladı.(1971)
      1971 yılında girdiği Hesap Uzmanlığından sonra, Maliye Bakanlığında göreve başladı. 1 yıl Fransa'da kaldı. Hesap Uzmanlığını 1983 yılına kadar sürdürdü.Aynı yıl Gelirler Genel Müdürlüğüne atandı. 1991 yılında Bağkur Genel Müdürlüğüne, 1992'de de SSK Genel Müdürlüğüne atandı.
      Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı.
      1994 yılında ''Ekonomik Trend'' dergisi tarafından 'Yılın Bürokratı' seçildi. 1999'un Ocak ayında SSK Genel Müdürlüğünden emekli oldu. 
      8. Beş yıllık Kalkınma Planı çalışmalarında Kayıtdışı Özel İhtisas  Komisyonuna Başkanlık eden Kılıçdaroğlu, Hacettepe Üniversitesinde de bir müddet ders verdi.
      Emekli olduktan sonra mesaisini CHP saflarında harcayan Kılıçdaroğlu , 3.Kasım.2002'de yapılan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde CHP'den İstanbul Milletvekili olarak meclise girdi.
      'Adalet Yürüyüşü' olarak adlandırılan, Ankara'dan İstanbula kadar yapmış olduğu yürüyüş, belki de siyasi hayatının en önemli mihenk taşlarından birisi oldu.
      Bırakın Türkiye'yi, bu olay dünyada yankı buldu ve büyük ses getirdi.
      Yaklaşık bir yıl önce başlattığı 'Erken seçim' kampanyası dönemini çok iyi yönetti ve diğer muhalif partilerle birlikte hareket ederek 14 Mayıs seçiminin başarılı mimarı oldu. 6'lı Masa olarak adlandırılan Millet İttifakının desteği ile 14.Mayıs.2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan ile yarışacak olan Kemal Kılıçdaroğlu, büyük bir çoğunluğun desteğine sahip.
    Kimi siyasiler ve aydın düşünceye sahip insanlar bu seçimi Cumhuriyetten önceki seçimle eşdeğerde görüyor. Hatta bu seçimi 2. Cumhuriyetin ilanı olarak görenlerin sayısı hiç de az değil.
    Ülkemizi muasır milletler seviyesine çıkartmayı benimseyen hangi parti olursa olsun
bizler arkasındayız. Yeter ki; yönetime talip olan partiler,Türk halkının huzuru için, insanca yaşaması için, kendi menfaatlerini bir tarafa bırakarak halk için çalışsınlar.
    Bu seçimin, ülkemize huzur getirmesini temenni ediyorum.
 

Yazarın Diğer Yazıları