Yatırımcı şokta! Düşüş devam etti

Kayserili yatırımcıların da merak ile takip ettiği Borsa İstanbul'da düşüş bu haftada da devam etti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Yatırımcı şokta! Düşüş devam etti

Borsa İstanbul'da düşüş devam ediyor. Özellikle 8000 puan psikolojik destek hattının kırılmasıyla satışlar artmaya başladığı Borsa İstanbul BİST 100 endeksinde cuma günü haftalık kapanış 7.510 puanda oldu.

Kayserili yatırıncılarında yakından takip ettiği Borsa İstanbul BIST 100 endeksi geçtiğimiz haftayı, 16 Ekim Pazartesi günü 8.228 puanla başladı ve 20 Ekim Cuma günü -3.33 değer kaybı yaşayarak 7.510 puanda tamamladı. Hafta boyunca en yüksek 8.252 puanı gören endeks, en düşük ise 7.447 puanı gördü.

Bir önceki haftada da yüzde 4.13'lük değer kaybı yaşayan BIST 100 endeksi, bu haftada yüzde 7.7'lik değer kaybı yaşayarak psikolojik sınır olan 8000 puan altında haftalık kapanış yaptı. Yatırımcılar, gelecek hafta düşüşün devam edip etmeyeceğini ise merakla takip edecek.

Cuma günü en az satış gören sektör yüzde 1 ile iletişim oldu. En çok satış gören sektörler yüzde %4 civarında gerileyen turizm, sigorta, kobi ve ticaret var. Cuma günü bankalar ve holding sektörleri ise yüzde %3 değer kaybetti. 

Gectiğimiz haftalarda talep toplayan Mhr Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 18 Ekim'de, Borlease Otomotiv A.Ş. 19 Ekim'de, Dofer Yapı Malzemeleri San. ve Tic. A.Ş. 16 Ekim'de Borsa İstnabul'da işlem görmeye başladı.

Vera Konsept Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. VRGYO kdouyla, Tab Gıda San. ve Tic. A.Ş. ise TABGD koduyla 18,19,20 Ekim tarihlerinden Borsa İstanbul'da halka arz için talep topladılar.