Yahyalı'da oldu: 35 yıllık esnafım böyle bir düzen görmedim!

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Çalışmalarına ara vermeden Kayseri'de devam eden Ataş, bu kez de Yahyalı ilçesini ziyaret ederek, vatandaşları dinledi, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Ataş, ziyaretlerde yine dert dinledi ve aynı zamanda İYİ Parti iktidarında hayata geçirecekleri projeleri anlattı. AK Parti'nin Kayseri'de en fazla oy aldığı ilçede ziyaretlerde esnafların işsizlik, hayat pahalılığı, zam ve mülteci konusunda iktidara olan tepkileri dikkat çekti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Yahyalı'da oldu: 35 yıllık esnafım böyle bir düzen görmedim!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

'İl Başkanımız Sebati Ataman ve değerli heyetimizle Yahyalı İlçe Başkanlığımızı ziyaret ederek, ülke gündemi ve partimizin çalışmaları hakkında sohbet ettik. Değerlendirmelerde bulunduk” diyen Ataş, partisinin ilçe başkanlığını da ziyaret etti ve İlçe Başkanı Abdullah Yılmaz ve yönetimiyle görüş alışverişinde bulundu. Ataş, “Değerli heyetimizle Yahyalı İlçe Başkanlığımızı ziyaret ederek, ülke gündemi ve partimizin çalışmaları hakkında sohbet ettik. Değerlendirmelerde bulunduk. İlgilerinden  dolayı İlçe Başkanımız Abdullah Yılmaz ve yönetimine teşekkür ediyorum' dedi. 

MİLLETİMİZ YAŞANAN ADALETSİZLİKLERİN, AKP YÜZÜNDEN İÇİNE DÜŞÜRÜLDÜKLERİ YOKSULLUĞUN HESABINI SEÇİMDE SORACAK

Ziyaretlerde vatandaşın AKP’den şikayetçi olduğunu belirten Ataş, milletin kararını verdiğini ve seçimi beklediğini söyledi. İktidardan gideceğini anlayan AKP’nin panik içinde olduğunu ve seçimden kaçtığını kaydeden Milletvekili Dursun Ataş, “Vatandaşın halinden anlamayan, sarayda gününü gün eden bu iktidarın sonu geldi. Milletimiz yaşanan adaletsizliklerin, AKP yüzünden içine düşürüldükleri yoksulluğun hesabını seçimde soracak” diye konuştu. 

YANDAŞA, YABANCIYA, SARAY SEVDALILARINA DEĞİL, ÜLKE KAYNAKLARINI ADİL BİR ŞEKİLDE HALKIMIZA AKTARACAĞIZ

İYİ Parti olarak her alanda ülkeyi hak ettiği noktalara taşıyacaklarını söyleyen Ataş, “Kimse merak etmesin, Türkiye her alanda iyi olacak. Özlenen adalet ülkemize gelecek. Her alanda üreten bir ülke olacağız. Liyakati ön planda tutacağız.  Ekmek düşmanlarına, emek düşmanlarına karşı mücadele ederek, sözde değil özde yerli ve milli projeler ortaya koyacağız. Yandaşa, yabancıya, saray sevdalılarına değil, ülke kaynaklarını adil bir şekilde halkımıza aktaracağız” şeklinde konuştu. 

ESNAF BÖYLE İSYAN ETTİ: ELİMDEN GELSE, ÇOCUKLARIMI YURT DIŞINA GÖNDERECEĞİM. GÖNDEREBİLSEM ANINDA GÖNDERECEĞİM

Milletvekili Ataş’ı, Yahyalı’da esnafları da ziyaret etti. Ataş’ı karşılarında gören esnaflar dert yandı. İşsizlikten dert yanan bir esnaf, 3 çocuğunu okutmak için mücadele verdiğini dile getirerek, “Keşke okutmasaydım. Mühendisi polis yapayım diyorum, yapamıyorum. Garibanın çocuğu başka bir şey olmuyor. Allah’tan başka kimsemiz yok. Elimden gelse, çocuklarımı yurt dışına göndereceğim. Gönderebilsem anında göndereceğim.” diyerek, yaşadıklarına isyan etti.

BEN 35 SENELİK ESNAFIM BEN DAHA BU KADAR FİYATLARIN DEĞİŞTİĞİ VE BÖYLE REZİL, KEPAZE DÜZEN GÖRMEDİM! BEN MHP’LİYDİM, 35 SENE ÜYELİĞİM VARDI SİLDİRDİM 

Mültecilere tepki gösteren bir diğer esnaf ise “10-20 bin lira destek diye verdiler şimdi o parayı benden 52 bin lira diye geri istiyorlar. Bu kadar mülteciyi getirip de benim memlekette beslemek zorunda değil. Ben bugün vergi veriyorum, sen bugün milyarlarca lira harcıyorsun, bunlara priket ev yapacağım diyorsun. Bunu inadına yapar gibi, milleti artık kışkırtmak mı istiyorlar, yani amaçları ne ben daha onu anlamadım. Ben 35 senelik esnafım ben daha bu kadar fiyatların değiştiği ve böyle rezil, kepaze düzen görmedim. Rahmetli Demireller, Ecevitler vardı, herkes eleştiriyordu, şimdi eleştiremiyorsun. Eleştirdin mi ya çoluğuna çocuğuna FETÖcü diyorlar ya PKKlı diyorlar ya da vatan haini diyorlar. Benim çocuğum üniversite mezunu hiçbir yere almıyorlar. Her tarafta yolsuzluk, hırsızlık bu düzene isyan ediyoruz. Ben MHP’liydim, 35 sene üyeliğim vardı sildirdim” dedi.  

PERİŞAN OLDUK

Ziyaretleri sırasında İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş ve beraberindekilere Yahyalı’da bazı esnaflarda pahalılıktan ve artan faturalara tepki gösterdi. Perişan olduklarını dile getiren bir esnaf, artan maliyetlere dikkat çekerek, “Tamirat sökük olmasın geçinemiyoruz” şeklinde konuştu. 
“Bismillah deyip, dükkanı açıyoruz, 200 lira elektrik faturası geliyor” diyen bir esnaf da ayda ortalama 6 bin lira elektrik faturası geldiğini dile getirerek, tepkisini gösterdi.

SATTIĞIMIZ ÜRÜNÜ RAFA KOYAMIYORUZ, KAR ETTİK SANIYORUZ AMA…

Esnaflardan bazıları da ürünü sattık, kar ettik diye seviniyoruz, biraz rahatlıyoruz, ancak gidip yenisini alıp rafa koymak istediğimizde ise acı gerçekle karşılaştıklarını dile getirerek, “Havluyu 23 liraya sattık, kar ettik dedik, gittik yenisini alalım diye 28 liraya aldık. Kazandığımızı zannediyoruz, ama zarar ediyoruz” dedi. 

HESAP KİTAP TUTMUYOR, NEYİ NEYE SATTIĞIMIZ BELLİ DEĞİL

Yahyalı’da artan maliyetlerden ve zamlardan dert yanan bir diğer esnaf ise “Hesap kitap tutmuyor.  Zamlarla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Neyi neye sattığımız belli değil” diyerek, yaşadıkları ekonomik tabloya tepki gösterdi.