Vatandaş zamlardan yana dertli: İftara misafir davet edemiyoruz

Vatandaşın iftar davetlerini koronadan sonra zamlar vurdu...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vatandaş zamlardan yana dertli: İftara misafir davet edemiyoruz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Partili Kazım Yücel’e dert yanan vatandaşlar, “Bugün misafir ağırlasanız en az masrafı 250-300 lira. Hangimiz davet edebiliyoruz” dedi. Yücel, gelinen bu durumun ise acı bir tablo olduğunu söyledi.
 
İYİ Parti’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelerek dertlerini dinledi. Sıkıntılarını tek tek sıralayan vatandaşların ekonomiye dair tepkileri dikkat çekti. Bazı vatandaşlar, zamlar nedeniyle iftara misafir davet edemediklerini dile getirid. 
TÜRKİYE'NİN KASASINDA PARA VARSA BİZ BU HALE GELMEZDİK
Bir vatandaş, yaşadığı sıkıntıları dile getirirken, “Bugün bir misafir masrafları size 250-300 lira. Hangimiz davet edebiliriz. Bunları başımıza getiren kim bunlar. Türkiye’nin kasasında para varsa, zaten biz bu duruma gelmezdik. Çiftçi traktörüne koyacak mazot bulamıyor. Ekemiyor, dikemiyor. Domatesi kilosunu 25 liraya alıyoruz” dedi.

HADİ ÇIK İŞİN İÇİNDEN
Fırıncılık yapan vatandaş, Ramazan pidesi ile ilgili fiyat konusunda bir başka vatandaşın söylemleri üzerine, “Geçen yıl susamın torbası 250 liraydı. Susamın torbası şimdi 1200 lira. Tahin pahalandı. Maya 140 lira idi, 350 lira oldu. Bir torba un 450 lira oldu. Hadi çık işin içinden. Pide 9 lira. Hesabını siz yapın” diye konuştu. 

RAMAZANDA İFTARA MİSAFİR DAVET EDEMİYORUZ
İYİ Partili Kazım Yücel, vatandaş ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada  “Yaptığımız ziyaretlerin her birinde bir öncekinden çok daha farklı şeyler duyuyoruz" diye konuştu. Yücel, "Her geçen gün derinleşerek giden geçim sıkıntılarını anlatıyorlar. Umutlarını kaybedenlerden bugün duyduğumuz acı olay vardı. Artık Ramazan’da evimize misafir davet edeceğiz, fakat 250 liraya mal olur korkusu ve bu paranın olmamasından biz bu davetleri yapamıyoruz diyorlar. Geldiğimiz şu günlerde insanlarımızın anlattıklarını üzülerek dinliyoruz. Yine vatandaşlarımız ekmek alırken bile hesaplar yaptıklarını söylüyorlar. Vatandaşın arasına girip sorunları dile getirmek değil de, paylaşabilir miyiz, bazı dertlerine derman olabilir miyiz, yada ulaşması gereken yerlere ulaştırabilir miyiz diye çaba sarf ediyoruz. Yoksa Ramazanda insanlarımızın sıkıntıları büyük, umutlarını kaybetmişler. Geçim sıkıntılarından boyunları bükük. Bunları bizimle paylaşırken, artık her geçen gün yeni sıkıntılarını anlatıyorlar ve bizlerde bunların son bulmasını istiyoruz. Vatandaşımızda anlatırken umudunu yitirmiş olarak görüyoruz” dedi.