Vatandaş isyan etti: 2 kere açılış yapıldı ama hala aktif hale gelmedi

Kayseri'de bir vatandaş iki kez açılışı yapılan fakat henüz aktif hala gelmediğini söylediği merkezin önünde bir video yayımladı. vatandaş yardım çağrısında bulundu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Vatandaş isyan etti: 2 kere açılış yapıldı ama hala aktif hale gelmedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de Fatma Gülel isimli bir vatandaş Samet Özer Diyanet ve Kültür Merkezi önünde çektiği videoda isyan etti. Kültür Merkezi için iki kez açılış töreni yapıldığını fakat henüz aktif olarak faaliyete geçmediğini ifade eden Fatma Gülel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na çağrıda bulundu.

Fatma Gülel Samet Özer Diyanet ve Kültür Merkezinin hemen yanında bir cami olduğunu ve çocuklar ile annelerin buraya geldiğini fakat içerisinin küf koktuğunu söyledi. 

‘Diyanetten kurul toplanacak’

Gülel, “Ben torunumu bırakıyorum bu caminin altındaki Kur’an Kursuna ve kapıdan girdiğimiz zaman küf kokusu içinizi sarıyor. Büyükşehir Belediyesini aradım, Melikgazi Belediyesini aradım, İl Müftülüğünü aradım fakat ‘Diyanetten kurul toplanacak atama yapılacak’ deniyor ve her seferinde aynı cevapla karşılaşıyorum. İçinde benim torunum var ve 30 tane daha yavru var hepsi 4 yaşında. Çocuklarla birlikte hanımlarda geliyor buraya burası zaten çok sayıda yaşayan var ama bir türlü aktif hale getirilmiyor. Maalesef burası Türkiye olduğu için prosedür bir türlü ilerleyemiyor. Hoca hanımlarda gelen velilerde, annelerde herkes dertli bu konuda.” dedi.

‘Yardımcı olun. Çocukları ve kadınları küf kokusundan kurtarın’

Bir şekilde çözüm bulmaya çalıştığını söyleyen Gülel, belediyelere telefon açtığını ama kendisine her hangi bir çözüm bulunmadığını da aktardı. Gülel, “Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi, İl Müftülüğü bir türlü çözüm bulunamadı. Diyanetten bekleniyormuş. Her şeyi hazır hala gelmiş aktif hale gelemeyen bu kültür merkezini yaptırandan Allah razı olsun. Herhalde o da üzülüyordur aktif hale gelmediği için. Ben Memduh başkanımı da Palancıoğlu başkanımı da aradım, özel kalem müdürü ile görüştüm ileteceklerini söylediler fakat aktif hale gelmedi burası. Lütfen rica ediyorum yardımcı olmaya çalışın. Buradaki çocukları, kadınları bu küf kokusundan kurtarın. Açılışını yaptığınız yer neden hale aktif hale gelmemiş diye lütfen bir sorgulayın.” ifadelerine yer verdi. 

Diğer yandan Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile Mimarsinan Bahçelievler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan A. Samet Özer Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi’nin açılış töreni 29 Eylül tarihinde Kayseri protokolünün de katılımı ile gerçekleşmişti.