Vali Çiçek: 'Vazgeçmeyeceğiz' dedi ve anlattı: ERVA Spor Okulları'nın arkasındaki hedef

Vali Gökmen Çiçek, ERVA Spor Okulları projesinin hedeflerini anlattı. Kayseri'de çocukların spora yönlendirilmesi ve bağımlılıkla mücadele vurgulandı.

Vali Gökmen Çiçek’in büyük önem verdiği ERVA Spor Okulları projesinin geldiği nokta ve gelecekteki hedefleri AKİB ERVA Spor Okulu açılışında gündeme geldi. Kocasinan ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’nde açılan AKİB ERVA Spor Okulu’nun ardından açıklamalarda bulunan Vali Çiçek, uyuşturucuyla mücadelede yalnızca polisiye tedbirlerin yeterli olmadığını ifade etti.

‘Çocuklarımızı 28 branşta yetiştireceğiz’

Çiçek, sosyal medya üzerinden çocuklara yönelik tehditlerin bulunduğunu belirterek, aile bağlarını ve gençlerin geleceğini korumak için sosyal projelerin önemine dikkat çekti. ERVA Spor Okulları ile çocukların enerjilerini spor salonlarında değerlendirmelerini hedeflediklerini söyleyen Çiçek, tekvando, judo, güreş, voleybol, futbol ve basketbol gibi 28 branşta gençlerin destekleneceğini ifade etti. Kayseri’de aktif lisanslı sporcu sayısının 18 bin 306’ya ulaştığını belirten Çiçek, kentin Türkiye’de en fazla aktif lisanslı sporcuya sahip 4. il konumuna yükseldiğini söyledi.

Vali Çiçek: 'Vazgeçmeyeceğiz' dedi ve anlattı: ERVA Spor Okulları'nın arkasındaki hedef

Cıngı ve Hızar’dan ERVA’ya destek

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, ERVA Spor Okulları’nın Kayseri’ye özgü yeni bir marka haline geldiğini belirterek, projenin yalnızca bir spor çalışması olmadığını, sağlıklı nesiller ve bağımlılıktan uzak bir toplum hedefi taşıdığını söyledi. Avrupa Kayserili İşverenler Birliği (AKİB) Genel Başkanı Ali Hızar ise ERVA Spor Okulları’na destek vermeye devam edeceklerini belirterek, “Valimizin ‘Benim namus meselem’ dediği konu bizim de namusumuzdur” ifadelerini kullandı.

Vali Çiçek: 'Vazgeçmeyeceğiz' dedi ve anlattı: ERVA Spor Okulları'nın arkasındaki hedef