Vali Çiçek: Vallahi başaracağız, billahi başaracağız!

E-Ticarette Kazanan Kadınlar Eğitim Programı'nın açılışına katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 'Vallahi başaracağız, billahi başaracağız' dedi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Vali Çiçek: Vallahi başaracağız, billahi başaracağız!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

E-Ticarette Kazanan Kadınlar Eğitim Programı’nın Kayseri Ticaret Odası’nda düzenlenen törenle başladı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in de katıldığı törene Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, girişimci kadınlar katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin istihdama destek olan ve aynı zamanda danışmanlık hizmeti veren kuruluşu Kayseri Kariyer Merkezi’nin öncülüğünde; Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Kariyer Merkezi, KADEM, TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu, İdeaSoft ve Tekno Gelişim ortaklığıyla, Kadın Kooperatifleri başta olmak üzere; ilimizdeki bütün e ticaret ile ilgilenen kadınlara yönelik istihdama destek amacıyla düzenlenen projenin açılışında konuşan  Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, “E ticaretin kadın emeğinin başarıya ulaştığı yegane platform olduğunu ifade ederek, birçok firmanın kadın kurum ve kuruluşun kadın girişimcileri desteklediğini belirtti. Girişimci kadınların milyonlarca müşterisiyle buluşması için bedelsiz reklam alanları, avantajlı kargo fiyatları ile desteklendiğini ifade eden Gülsoy, “Onlara özel eğitimler düzenleyerek sisteme dahil olmasını da sağlamaya çalışıyorlar. Bugün de burada sayın valimiz Gökmen Çiçek önünde birçok kurumu bir araya gelerek ilimizdeki bütün e-ticaretle ilgilenen kadınlara yönelik istihdama destek amaçlı ücretsiz e-ticarette kazanan kadınlar projesi hayata geçiriliyor. Sertifikalı bu etkinlikte e-ticaret ve e irade konuları da önemli bilgiler paylaşılacak. işletme kazançlarınız arttıracak, stratejik konular ele alınacak ve en önemlisi de işbirliklerine fırsat veren bir etkinlik olacak” dedi. 

Vali Çiçek: Vallahi başaracağız, billahi başaracağız!
Kentte meydana gelen sel olayları nedeniyle incelemelerde bulunmak için bölgeye giden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın bu nedenle etkinliğe katılmadığını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk de konuşmasında; “Kadınlarımızın ürettikleri ürünleri de KAYMEK A.Ş. bünyesinde kurduğumuz e-38 e ticaret ve e ihracat platformunda ürünlerini satmak üzere, hiçbir ücret almadan onların bu üretimini daha fazla arttırmasına katkıda bulunmaktayız. Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde bütün paydaşlarımızla oluşturduğumuz, bu eğitime de katkı veren Kariyer Merkezi’miz böyle güzel eğitimlere fırsat vermiş oluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bütün kurum ve kuruluşlarla, kadın kooperatifiyle, ticaret yapan bütün kadınlarımızla iş birliği içerisinde olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ”görüşlerini dile getirdi. 

Vallahi başaracağız, billahi başaracağız!

1 yıl gibi kısa sürede 22 kadın kooperatifi açtıklarını belirten Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, kooperatifleşmenin zorluklarına dikkat çekti. Kardeşlerin birbiriyle, babaların oğullarıyla anlaşamadığı ifade eden Vali Çiçek, kadınların bir araya gelerek ticaret yapmasının önemine dikkat çekerek,  “Ve göreceksiniz, hep beraber çok büyük işler başaracağız. Vallahi başaracağız, billahi başarısızlar. Hep beraber, çok güzel şeyler yaptık Niye başaracağız biliyor musunuz? Çünkü bir yıl gibi bir sürede mucize gibi bir sürede biz 22 tane kadın kooperatifi açtık. Satışlara başladık. Herhalde makineleşmeleri tamamlanıyor. Onun dışında bizden önce kurulmuş Muhteşem kooperatifler güzel işler yaptı. Onlardan aldığımız güç, destekle bunu başaracağız. Biz bunu başaracağız. Çünkü bizim arkamızda dağa gibi bir ticaret var. Biz bunu başaracağız. Çünkü Kayseri Büyükşehir Belediyesi yanımızda. İşte üniversite rektörümüz burada; Kayseri Üniversitemiz, hocalarımız tamamen bizimle beraber. TOBB kadın girişimciler yanımızdalar. KADEM burada, yanınızdalar. Koskocaman bir aile olarak başaracağız. Ve artık Kayseri'de kadın kooperatifleri diye bir gerçek var. Bugünden itibaren inşallah e ticarette de olacak” diye konuştu. 

Vali Çiçek: Vallahi başaracağız, billahi başaracağız!

150. yılda 150 proje
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 150. Yılda 150 Proje kapsamında e-ihracat başlığı altında yer alan satış platformu sitesi ile 2019 yılı sonunda www.e38.com.tr olarak faaliyetlerine başladı. KAYMEK A.Ş. birimlerinden biri olarak faaliyetlerini sürdüren e-38 e-ticaret platformunda ev tekstili, dekorasyon, hediyelik eşya, giyim ve takı kategorilerinde binlerce ürünü alıcısıyla buluşturuyor. ‘Bir Alışverişten Daha Fazlası’ sloganıyla faaliyetlerine devam eden www.e38.com.tr e-ticaret platformu ile değişen ve gelişen çağa uyum sağlamak adına yeni bir yerli ve milli yazılım programına da geçildi. www.e38.com.tr e-ticaret platformu, yenilenen ara yüzü ve yeni tasarımları, geleneksel el sanatları ürünlerini 2 farklı yabancı dil seçeneği ile uluslararası anlamda kendi sitesi aracılığı ile adını tüm dünyaya duyuruyor. 200 ülkeye, öncelikli olarak İngilizce ve Arapça dil seçenekleriyle hizmet veren e-38, bu vesileyle de geleneksel el sanatlarını tüm dünyaya tanıtmış oluyor.