Vali Çiçek: Uyuşturucu rehabilitasyon merkezi benim namus borcum!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek dün akşam saat 20:00'de Olay Türk TV canlı yayınında 'Sansürsüz' adlı program kapsamında Gazeteci Osman Çiftci ve Cem Atakan'ın sorularını yanıtladı. Vali Çiçek yaptığı açıklamada Yeşilay Uyuşturucu Rehabilitasyon Merkezi konusuna vurgu yaptı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Vali Çiçek: Uyuşturucu rehabilitasyon merkezi benim namus borcum!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek dün akşam saat 20:00'de Olay Türk TV canlı yayınında "Sansürsüz" adlı program kapsamında Gazeteci Osman Çiftci ve Cem Atakan'ın sorularını yanıtladı. Vali Çiçek yaptığı açıklamada Yeşilay Uyuşturucu Rehabilitasyon Merkezi konusuna vurgu yaptı.

Vali Çiçek Ağustos ayında temeli atılan ve inşaatı devam eden Yeşilay Rehabilitasyon merkezinin inşaatınının şu an zemin katının tamamlanıp üst katına geçildiğini, inşaatın hızla devam ettiğini, kabasının 2023 yılı sonuna kadar biteceğinin müjdesini verdi.

Vali Çiçek yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi: "Uyuşturucu rehabilitasyon merkezi benim namus borcum gibi bir şey oldu. O yüzden bunu bitireceğiz inşallah. İnşallah Türkiye'ye örnek olur. Başka illerde bu tarz bir rehabilitasyon merkezi istemeye başlamış. Yeşilay diyor ki bana, 'Sayın Valim şimdi yani öyle bir zora soktunuz ki bizi bütün iller şimdi aynı şeyi istiyor' şimdi de Konya herhalde istemiş."

Vali Gökmen Çiçek gençlerimizi uyuşturucudan kurtaracağız dedi ve ekledi, "Uyuşturucuyla mücadele edeceğiz diyoruz. Gençlerimizi koruyacağız diyoruz. Bahsettiğimiz rehabilitasyon merkezi ile bu illete bu zehre bulaşmış gençlerimizi bu illetten kurtarmamız gerekir. Kurtarmadığımız takdirde her bir gencimizin on genç olarak karşımıza çıktığını görüyoruz. Bir de bu illete asıl hiç başlamadan nasıl müdahil olabiliriz? Konusu var. Artık bu illete maalesef birçok yerde ulaşılabiliyor."

Vali Çiçek çalışmaları yakından takip ettiğini dile getirdi. Vali Çiçek, "Rehabilitasyon merkezi çok hızlı şekilde ilerliyor. Her aşamayı takip ediyorum. Arkadaşlarla işte vanasından, pilemitundan, demirinden bahsediyoruz böylelikle teknik terimleri de öğrenmiş oldum. Normalde ihale yapardık, geçerdi. Ama şimdi bunun her aşamasıyla ilgileniyoruz." dedi.

Vali Çiçek Yeşilay Başkanı Mehmet Çiftçi'ye de teşekkür etti. Vali Çiçek, "Yeşilay Başkanımız Mehmet Çiftçi'ye de teşekkür etmek zorundayım. İnşaatın başında o duruyor. Ben inşaat yavaş ilerleyince suçu olsun olmasın onu fırçalıyorum. O da: "Sayın Valim senden telefon geldiğini görünce psikolojim bozuluyor" diyor. Şakalaşıyoruz. Onu da çok severim. Çok uğraşıyor. O da gönlünü kaptırdı." dedi.