Uzan'ın Partisi Kayseri'de bakın kaç oy aldı?

Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan olan Genç Parti, Kayseri'de aldığı oyla dikkat çekti. Peki parti Kayseri'de kaç oy aldı? Detaylar Kayseri Olay Haber Merkezince hazırlanan Kayseri Haber bülteninde...

Uzan'ın Partisi Kayseri'de bakın kaç oy aldı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan olan Genç Parti, Kayseri’de aldığı oyla dikkat çekti. 2020 yılından bugüne Cem Uzan'ın kardeşi Murat Hakan Uzan’ın genel başkanlığını yaptığı Genç Parti’nin yapılan kongresinde logosunda da değişime gidilmişti.
Uzan'ın Partisi Kayseri'de bakın kaç oy aldı?

İki hilal, ortada yıldız altında Genç Parti yazan parti logosuna Cem Uzan’ın imzası da dahil edilmişti. 
Uzan'ın Partisi Kayseri'de bakın kaç oy aldı?
Genç Parti 14 Mayıs seçimlerinde 54 Milyon 442 bin 419 geçerli oyun olduğu Türkiye genelinde  toplamda  yüzde 0,21 yani 112 bin 732 oy aldı. 2018 seçimlerine göre de oylarını yüzde  0,21 artırdı. 
Peki, 23 Ağustos 2002 tarihinde Cem Uzan liderliğinde kurulan Genç Parti Kayseri’de kaç oy aldı?
Parti 3170 sandığın ve 1.026.010 seçmenin yer aldığı Kayseri’de 1282 oy aldı. 
Uzan'ın Partisi Kayseri'de bakın kaç oy aldı?
GENÇ PARTİ HAKKINDA
Türkiye'de 1992'de Hasan Celal Güzel tarafından Yeniden Doğuş Partisi (YDP) 2002'de Cem Uzan ve arkadaşları tarafından "Genç Parti" (GP) adını almıştı. 
Uzan'ın Partisi Kayseri'de bakın kaç oy aldı?
UZAN HAKKINDAKİ DAVALAR
17 yıldır haksızlıklara maruz kaldığını dile getiren ve Fransa’da yaşayan Cem Uzan’ın gerek ailesi gerekse de şahsı adına pek çok dava görüldü.
Uzan ailesinin yönetiminde bulunduğu Çukurova ve Kepez Elektrik’te imtiyaz sözleşmeleri Haziran 2003’te iptal edildi, 3 Temmuz 2003’te de İmar Bankası ve Adabank’a el konuldu.
Şubat 2004’te, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzanlar’ın, İmar Bankası soruşturması çerçevesinde birçoğu hakkında ihtiyati tedbir kararı bulunan 219 şirketinin yönetimine el koydu.
Cem Uzan’ın adı Ergenekon iddianamesinde de yer aldı.
2’nci Ergenekon iddianamesinde Uzan’ın, Şener Eruygur’u askeri darbeye teşvik ettiği iddia edildi. Uzan, daha sonra Eylül 2009’da Türkiye’den ayrıldı ve bir süre Interpol tarafından arandı.
12 Ekim 2009 tarihinde, Fransa’ya yaptığı siyasi sığınma başvurusu kabul edildi. İktidar tarafından siyasi lince uğradığını iddia eden Cem Uzan, Fransız yetkililerce haklı bulunup siyasi sığınma başvurusu kabul edildi.