UZAKTAN EĞİTİME HIRSIZ DARBESİ!

UZAKTAN EĞİTİME HIRSIZ DARBESİ!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Mahallede art arda yaşanan kablo hırsızlığı, internete erişimi engelledi. Online sınava giren öğrenciler, sınav döneminde internet konusunda da korku dolu anlar yaşadı. Mahalle sakinleri, hırsızlara karşı önlem alınmasını istiyor.

Koronavirüsle mücadele kapsamında okullardaki eğitime ara verildi ve eğitime uzaktan devam edildi. İnternet üzerinden yapılan uzaktan eğitimle ilk ve orta dereceli okullarda ve üniversitelerde eğitimciler, öğrencilerle internet üzerinden bir araya geldi. Dersler, ödevler ve hatta sınavlar internet üzerinden yapıldı. Bazı öğrenciler, maddi imkansızlıklar yüzünden internete ulaşmada sıkıntılar yaşarken, bazıları da internetlerinin olmasına rağmen hırsızlar yüzünden özellikle üniversite sınav döneminde yürekleri ağızlara getiren anlar yaşadı.

Kocasinan ilçesine bağlı Yavuzlar Mahallesi’nde, kablo hırsızları öğrencilerin de korkulu rüyası oldu. Mahallede son üç ayda art arda kablo hırsızlığı yaşandı. Hırsızlar internet altyapısına zarar verince, uzaktan eğitim sistemi üzerinden sınava giren öğrenciler, internete ulaşma sıkıntısı yaşadı. Erciyes Üniversitesi öğrencisi Çetin Kala, online sınava gireceği sırada, hırsızlık nedeniyle yaşanan sıkıntıda internete ulaşamadığını ve koşarak akrabasına gitmek zorunda kaldığını belirtti. Çetin Kala, sınav döneminde sık sık internet kesilecek mi korkusu yaşadığını da belirtti.

“SINAV DÖNEMİ HIRSIZLAR KABUSUMUZ OLDU”

Kala, “Mahallemizde daha önce de kablo hırsızlığı nedeniyle internet ve telefonlarımızda sıkıntı yaşıyorduk. Hırsızlar yüzünden mahalle internetsiz kalıyordu. Arıyorduk ilgili kurumu ve gelip, yeniden yapıyorlardı. Ancak son aylarda 4-5 kez art arda hırsızlık olayları yaşandı. Türk Telekom yetkilileri, yaptığımız bu yöndeki bildirimlerin ardından gelip, arızayı gideriyordu, ancak özellikle üniversitede online sınav döneminde korkulu anlar yaşadık. Sürekli sınav günü internet gidecek mi, hırsızlar kablo çaldı mı? şeklinde endişeler yaşadık. Hatta tam sınava girecekken, hırsızlık yüzünden yine internet kesintisi yaşandı ve sınava koşarak yakın bir akrabamda girmek zorunda kaldım. O akrabalarım da olmasaydı, online sınava giremeyecektim” diye konuştu.

“YENİ EĞİTİM DÖNEMİNDE ÖNLEM ALINSIN”

Baba Cevdet Kala da mahallede hırsızlar yüzünden bu yönde sıkıntıların arttığını belirterek, yetkililerden çözüm istediklerini ifade etti.  Cevdet Kala, şunları söyledi, “Hırsızlar ne yazık ki kabloları çalıyor. Onların verdiği bu zarar yüzünden bir çok kişi mağdur oluyor. Hem hizmet sağlayan kurum hem de biz vatandaşlar internetsiz, telefonsuz kalıyoruz. Çocuklarımız uzaktan eğitim döneminde sıkıntılar yaşadı. İnşallah yeni eğitim döneminde bu tür sorunlar yaşanmaz. Çünkü yeni dönemde de Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim yine ön planda olacak. Bunun yanında sınavlar online, internet üzerinden yapılacak. Vatandaşların bu sorunları yaşamaması için bu hırsızlık olaylarına yönelik, şimdiden kalıcı önlemler alınmasını istiyoruz.  Bunun yanında tüm mahalle sakinlerinden de bu tür olaylara karşı duyarlı olmalarını istiyoruz”